Ana SayfaYatırımcı KöşesiTürkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Güler Yatırım Holding sourusu---

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Güler Yatırım Holding sourusu

1 / 2
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Güler Yatırım Holding sourusu
17 Mayıs 2019 - 08:21 www.borsagundem.com

MALİ YAPI GÜÇLENDİRİLİYOR

SORU-Kalkınma ve Yatırım hisseleri her gün hızla düşüyor ne bir açıklama var ne de başka bir şey. Ayrıca önü açık olan gelecek vadeden bir devlet bankası yolunda iken bu kadar ani düşüş neden hiç bir habere tepki vermiyor? Alımlar öndeyken bile düşüyor. Neden acaba?

Gülşen Tetik

CEVAP-Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası uzunca bir süre taban seviyelerde yatay bir seyir izledikten sonra geçtiğimiz bir yılık süreçte hareketlendiği gözleniyor. Eylül 2018’den itibaren ise artış ve dalgalanma ivmesi daha da yükseldi. Hisse, 18 Eylül 2018 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 3,25 TL’den işlem görürken yaşanan çıkışla birlikte 11 Ekim 2018 günü 36,84 TL’ye kadar yükseldi. Yaşanan sert çıkışın ardından kâr satışlarıyla birlikte ciddi bir düzeltme yaşayan hisse, bu süre zarfından hayli dalgalanmada bulundu. Şimdilerdeyse 13,29 TL seviyelerinde tutunuyor. Hissenin Eylül-Ekim 2018 döneminde geçekleştirdiği çıkışta açıklanan Yeni Ekonomi Programı kapsamında verilecek ek görevlerin etkili olduğu söylenebilir. Açıklanan programın ardından ekim ayında çıkan kanunla birlikte hissedeki beklentinin yerini kâr satışları aldı. Sonrasındaysa gerçekleşen bedelli sermaye artırımı hissedarlardan nakit çıkışına yol açtı. Bedelli sermaye artırımı, öncesinde başlayan satışların devam etmesine yol açtı.

Bankanın yönetim kurulu ocak ayında yüzde 70 bedelli sermaye artırımına gideceğini açıklarken 500 milyon TL olan çıkarılmış sermaye 850 milyon TL’ye yükseltildi. Diğer taraftan Banka Türkiye Varlık Fonundan sermaye benzeri kredi aldığını duyurdu. Alınan 150 milyon Euro tutarında kredi İlave Ana Sermaye hesaplamasına dahil edilirken mali yapının güçlendirilmesi gayesi öne çıkıyor. Halihazırda hissenin fiyatındaki düşüşe rağmen f/k oranı sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie17 Mayıs 2019 13:04

    GLRYH ile bir kaç kelam edeyim. Şirket zarar eden bir şirket. Genel müdür ve CEO istifa etti gitti. Şirket patronu sürekli hissesini alıp satıyor. 6 aydır hisseyi bilerek aynı seviyede tutuyor. Geri alım yapıyorum dediğine inanmayın. Aslında geri aldım diyip diğer cepten satıyorlar. Üstelik adı manipülasyonlarla sık sık anılan bir hisse. ytd