Ana SayfaYatırımcı KöşesiTürk Telekom ve Carrefoursa sorusu---

Türk Telekom ve Carrefoursa sorusu

1 / 2
Türk Telekom ve Carrefoursa sorusu
13 Ocak 2021 - 09:31 www.borsagundem.com

RUTİNİNİN DIŞINA ÇIKIYOR

SORU- Ttkom neden tırmanışa geçti. Yıllık kazancı yüzde 12 ama aylık kazanç yüzde 26. Ne oldu acaba? Açıklama yapar mısınız? 

Ramazan Aydın

CEVAP- Hisse senetlerinin farklı zaman dilimlerine göre performansları da farklı ölçümlenebilmektedir. Bu durumu olağan görmeli. Neticede piyasadaki genel dalgalanmaya bağlı olarak fiyat değişimi değişir. Önemi olan ise düzenli çıkış sergileyebilmesidir. İstikrarlı çıkışın olmadığı hisselerde ise yeri geldiğinde daha uzun zaman dilimindeki performans kısa vadenin altında kalabilmektedir. Bunun ana sebebi uzun vadede düzenli bir çıkışın yaşanamamasıdır. Türk Telekom’un fiyat seyri takip edildiğinde son iki yıl içinde üç defa yukarı ataklarda bulunduğu görülmekte. İlk olarak Şubat 2019’da düzeltilmiş verilerle en yüksek 8,51 TL’ye kadar çıkan hisse, ardından gelen satışlarla geriledi. İkinci atak ise Temmuz 2020’de 8,27 TL’den döndü. Hisse, şimdilerde yine bir yükseliş dalgası içinde hareket ediyor ve 5 Ocak 2021 günü en yüksek 8,96 TL’ye kadar yükseldi. Arada geçen zaman diliminde ise satış baskısının ağırlık bulduğu gözleniyor. Son işlem günü olan 12 Ocak 2021 günü kapanışını 8,68 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, bu seviyelerde tutunabilirse çıkışın sürmesi mümkün olabilecek. Aksi takdirde önceki denemelerin ardından gözlenen düşüş eğiliminin hız kazanarak devam etmesi olasılıklar arasında yer alıyor. Son açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda kârını yüzde 11,35 oranında artıran şirketin yıl sonunda da kârdaki artışını sürdürmesi mümkün olabilecektir. Geçmiş verileri incelendiğinde bir yıl zarar bir yıl kâr döngüsü ile hareket ederken son olarak 2019 faaliyet döneminde kâr etmişti. 2020 sonunda da kâr açıklaması halinde rutinin olumlu yönde değişmesi anlamına gelecek. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan13 Ocak 2021 23:55

    Hep merak ederim kim soruyo nereye soruyo bu soruları  :D     Cevaplayan kim ? Şimdiye kadar kaç milyon dolar kazanmış borsadan!!!

  • ZEYREK ZEMHERİ13 Ocak 2021 10:38

    sabancı grubuna ait hisse senetlerine 3 sene önce hangisinden aldım isem hep zarar ettim.