Ana SayfaPiyasaTürk Prysmian Kablo ve Metal GYO sorusu---

Türk Prysmian Kablo ve Metal GYO sorusu

1 / 2
Türk Prysmian Kablo ve Metal GYO sorusu
11 Temmuz 2018 - 08:38 www.borsagundem.com

DİRENÇ BÖLGESİNİ AŞAMADI 

SORU (1) - Geçen yıl TEİAS tarafından açılan körfez köprü geçiş ihalesi iptal edilmişti. TEİAŞ’a cimer’den yazdım. Bu yıl ihale tekrar açılacak şu an için hazırlıklar devam ediyor diye cevap geldi. PRKAB geçen yıl 300-400 milyon teklif vermişti. Bu yıl ihale alınırsa hisseye etkisi ne olur? 

ZORRO 

CEVAP - Türk Prysmian Kablo’nun bu yıl içinde TEİAS ile ilgili yapmış olduğu açıklama Atışalanı-Aksaray yeraltı kablo ihalesi ile ilgili. Bunun dışında bir açıklaması olmadı. 19 Haziran 2018 tarihli açıklamasında, TEİAŞ’ın şubat ayında Atışalanı-Aksaray Yeraltı Güç Kablosu Bağlantı Projesi ihalesi kapsamında verdiği teklifin kabul edildiğini duyurdu. Şirket, ihalede 7 milyon 158 bin Euro tutarında bir teklif vermişti. Bu işten elde edilecek kâr hakkında ise detay bilgi verilmedi. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki Türk Prysmian Kablo farklı ihalelere katılan bir firma ve bu ihaleler arasında kazandığı kadar kazanamadığı da olabilmekte. Asıl önemli olan ise kazandığı ihaleleri ne denli kâra dönüştürebildiğidir. Diğer taraftan firmanın kazandığı ihalelerin büyüklüğünü yıllık brüt gelirle kıyaslayarak ticari hacmi içindeki oranını göz önünde bulundurularak değerlendirmede bulunmak mümkündür. Türk Prysmian Kablo’nın son kazandığı ihalede elde ettiği gelir 2017 yıl sonu geliri olan 1,7 milyar TL göz önüne alındığında oldukça mütevazı kalmakta.      

Tüm bunlardan ayrı olarak Eylül 2017’den Haziran 2018’e kadar sürekli gerileyen bir ivmeyle hareket eden hissenin özellikle haziran ayının ikinci yarısından itibaren yukarı yönlü bir atağı görülüyor. Mevcut fiyat seviyeleri ise teknik olarak direnç bölgesine denk gelmekte. Son olarak 10 Temmuz 2018 günü kapanışını 1,85 TL’den tamamlayan hissede şimdilerde satış baskısı ağırlık kazanmış durumda. Alıcıların artması ve bu seviyelerde tutunabilmesi halinde direnç bölgesini aşması gündeme gelebilirse de satış baskısının sürmesi durumunda da aşağı eğilim ağırlık kazanacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)