Ana SayfaPiyasaTSPB Başkanı Koç’tan bomba öneri---

TSPB Başkanı Koç’tan bomba öneri

9 / 10
TSPB Başkanı Koç’tan bomba öneri
23 Ekim 2017 - 09:53 www.borsagundem.com

“İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PROJESİ GÜNDEMDE YOKKEN BİLE İNANIYORDUM”

- İstanbul finans merkezi olur mu? Bu projeye hala inanıyor musunuz?

İlhami Koç: Ben İstanbul Finans Merkezi projesi gündemde yokken bile inanıyordum. Hatta bunu ilk dile getirenlerden birisiyim. Finans şehrin doğasında var. Bana göre bu coğrafyanın ortasında İstanbul’dan başka aday yok. Ama malesef konjonktürden dolayı son iki yılda bu konu çok geriye atıldı. Bakın bu bir gayrimenkul yatırımı değil sadece o sektörün bir pazarlama stratejisi. O ayrı bir konu. Benim kastettiğim yabancı büyük fonların Türkiye’ye gelmesi ve İstanbul’da ofis açmasıdır. Sadece Türkiye’deki yatırımlarını değil bölgedeki diğer yatırımlarını da buradan yönetmesidir. Ve bölgedeki ülkelerin de fona ihtiyacı olduğu zaman buraya gelmeleri. İşin püf noktası bu. Bakın buranın potansiyeli var sadece gecikti diye düşünüyorum.

- Sizin yönetiminizde gelen Uluslararası Menkul Kıymetler Birlikleri Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği TSPB’ye küresel olarak nasıl bir güç kazandırdı?

İlhami Koç: Orası küresel konuların tartışıldığı bir yer. Dolayısıyla küresel konuların tartışıldığı bir ortamda olmak iyi bir şey. Sadece Türkiye’nin sorunlarını değil küresel sorunları tartışıyorsunuz. Aslında sorunlar neredeyse ortak. Biz ne konuşuyoruz, özel sektör tahvillerindeki likidite problemi mesela. Orada da var aynı sorun var ve nasıl çözülürü konuşuyoruz, tartışıyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)