Ana SayfaPiyasaTSPB Başkanı Koç’tan bomba öneri---

TSPB Başkanı Koç’tan bomba öneri

4 / 10
TSPB Başkanı Koç’tan bomba öneri
23 Ekim 2017 - 09:53 www.borsagundem.com

“ÜZERİNDE ÇALIŞILAN HALKA ARZLAR VAR”

- Son gelişmeler sermaye piyasalarını nasıl etkiler?

İlhami Koç: Sermaye piyasaları gelecekle ilgili beklentilerin birinci derecede yansıdığı bir yerdir. Dolayısıyla konjonktürden çok etkileniyor. Bilinen nedenlerden dolayı geçen sene çok kötü geçti. Ama bu yıl geçen senenin düzeltmesi oldu diyebiliriz. Böyle bakarsak fena da olmadı. İşte gerek borsanın performansı, gerek uzun vadeli tasarruflara getirilen sistemler vs. bunlar olumlu haneye yazıldı. Olumsuz hane tarafında da, yurt dışından gelen tarafta istenilen performansı sağlayamadık. Aslında gelişmekte olan ülkelere doğru bir para akımının olduğu bir dönemden geçiyor olmamıza rağmen, oradan yeterinde bir pay alamıyoruz. Bunun sebebi bizim oralarda algımız olumsuz. Onu hala düzeltemedik.

Ama buna rağmen iyi bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum. Hem borsanın performansı hem de halka arzlar açısından iyi geçiyor diyebiliriz. Borsada hacim ve endeks arttı. Epeydir halka arz yapılamıyordu, bu sene şu veya bu şekilde birkaç halka arz yapıldı. Ve bunlardan bir tanesi de nispeten büyük bir halka arzdı. Bu arada üzerinde çalışılan halka arzlar da var.

Aracı kurum gelirleri arttı. Geçen senenin ilk altı ayına göre bu yıl aracı kurumların karı yüzde 57 arttı. Diğer faaliyetlerden elde edilen gelirler, foreks gelirlerinden elde edilen kar düşüşünü ciddi ölçüde kapattı. Bu da iyi bir şey bence…

Aynı şekilde portföy yönetimi sektörüne bakacak olursak, yönetilen portföyler 140 milyar TL’ye çıktı. Burada Bireysel Emeklilik’in payı biraz yüksek ama bence iyi bir rakam. Portföy yönetim şirketlerinin elde ettiği kar yüzde 50 arttı ve 62 milyon TL’ye çıktı. Yurt dışından gelen fon akışında yeterince başarı sağlayamamıza rağmen rakamlarda fena değil aslında.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)