Ana SayfaPiyasaTrakya Cam ve Yeşil GYO sorusu---

Trakya Cam ve Yeşil GYO sorusu

1 / 2
Trakya Cam ve Yeşil GYO sorusu
05 Temmuz 2017 - 08:26 www.borsagundem.com

ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR

SORU- Trakya Cam kârını 2017 birinci çeyrekte arttırdı ve yükselişini sürdürdü. Kâr artışının devamını ve hissenin yeni zirveler yapması beklenebilir mi? 

Recep 

CEVAP- Trakya Cam, Ocak 2016’dan bu yana yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, düzeltilmiş verilerle 21 Ocak 2016 günü en düşük 1,40 TL’yi test ederken sonrasında yükselen trend içinde hareket ederek günümüze kadar değer artışını sürdürdü. Geçen bir aylık dönemde zirvesinde yatay seyrettikten sonra iki gündür tekrar gelen alımlarla birlikte çıkış eğilimini sürdürdü. 4 Temmuz 2017 günü de kapanışını 4,21 TL’den gerçekleştirdi. Teknik açıdan bakıldığında hissenin önü açık. Dolar bazlı verilerle incelendiğinde ise hisse direnç bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle çıkışın devam etmesi için alıcıların güçlenerek işlemlerini sürdürmesi önemli. 

Geçtiğimiz yıl hem gelir hem de kârını artıran şirket, bu yılın ilk çeyreğinde de gelir ve kârlılıktaki artışını sürdürdü. Firma brüt satışlarını yüzde 61,04 oranında artırırken dönem sonu kârındaki artış da yüzde 77,13 seviyesinde gerçekleşti. Aynı ivmenin korunması yıl sonunda da kârlılıktaki artışın sürmesine olanak tanırken fiyat kazanç oranının da makul seviyede kalmasına olanak tanıyor. Son kapanış fiyatına göre 6,56 olan fiyat kazanç oranı çıkışı destekler seviyede. Takas verileri de yabancı alımlarının sürdüğünü gösteriyor. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 51,19 seviyesindeyken oran 21 Haziran 2017 günü yüzde 54,20’ye çıktı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 milyon dolar tutarında net alım gerçekleştiren yabancı yatırımcı bu yıl da alımlarını sürdürdü. Yılın ilk beş ayında gerçekleşen net alım tutarı 8,3 milyon doları buldu. Gelinen aşamada yaşanan sert çıkış nedeniyle kısa vadede kâr satışlarının gündeme gelme olasılığı düşük olmamakla birlikte hisse uzun vadede çıkış trendini koruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)