Ana SayfaPiyasaTHYO ve Orge Enerji sorusu---

THYO ve Orge Enerji sorusu

1 / 2
THYO ve Orge Enerji sorusu
02 Aralık 2016 - 09:25 www.borsagundem.com

HEDEF FİYAT SÜRESİ FARKLILIK GÖSTERİR

SORU (1) - Şirketlerin verdiği hisse senedi hedef fiyatları yıl sonu hedef fiyat mı oluyor? Mesela thyao için hedef fiyat 5.4 derken 2016 yılı sonu için mi? 

Murat Duran

CEVAP - Aracı kurumlar yayınladıkları raporlarla borsada işlem gören hisselere yönelik yorum ve değerlendirmede bulunulur. Söz konusu yorum ve değerlendirmelerin içerisinde aynı zamanda fiyat hedefleri de yer alabilmektedir. Açıklanan hedef fiyatların geçerlilik süreleri ise gerçekleştirilen değerlendirmeye göre farklılıklar gösterebiliyor. Bu nedenle öncelikle ilgili kurumun değerlendirmesinin dikkatli okunmasında fayda vardır. Söz konusu değerlendirmeler teknik analiz ya da temel analiz kriterlerine göre de farklılıklar gösterebilmektedir. Teknik fiyat analizlerinde günlük, haftalık, aylık ya da yıllık değerlendirmeler olabileceği gibi herhangi bir zaman belirtilmeden hedef verildiği de gözlemlenebilmektedir. Diğer taraftan temel analizlerde daha ziyade firmanın mali yapısı söz konusu yapıldığından hedef fiyat da öngörüde bulunulan bilanço dönemine göre belirlenir. Değerlendirmelerin çoğunluğunun da yıl sonu bilançolarına yönelik olduğu göz önüne alındığında bu tür fiyat hedeflerinde yıl sonu hedeflerinden bahsedildiğini kabul etmek gerekiyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak THYO’daki yaklaşık iki yıldır devam eden düşüşün henüz sonlandığına dair işaretin gelmediği görülüyor. 1 Aralık 2016 günü kapanışını 4,63 TL’den gerçekleştirdi. Düşüşte özellikle yabancı yatırımcı satışlarının etkisi bulunuyor. Yabancı yatırımcının elinde bulundurduğu hisse miktarı 2016’nın ilk günü yüzde 52,34 iken bu oran 18 Kasım 2016 günü yüzde 23,22’ye geriledi. Dokuz aylık faaliyet döneminde zarar eden şirkete ait hissede çıkış yaşanabilmesi için yabancı satışlarının durması şart. 


YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)