Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri---

Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri

1 / 20
Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri
04 Temmuz 2015 - 16:34 www.borsagundem.com

Seçimler Sonrası Piyasalarda Denge Arayışı...

Ankara kulislerinden Temel fıkrası

Temel imam olmuş. Ramazan günü iftar saati yaklaştığında minareye çıkmış. Ezan okur gibi başlamış. Allhuekber… Allahuekber… Köylü tam orucunu açacak. Temel kesmiş. Bu bir denemedir. Ses kontrol. Bir ki, bir ki...

Seçimler sonrasında Ankara kulislerindeki durum Temel fıkrasından farksız. Seçim sonuçları açıklanalı üç haftadan fazla zaman geçti. Hükümeti kurmak için görevlendirme meclis başkanı seçiminden sonra yapılacağı için resmi olarak koalisyon görüşmeleri başlamadı. Ama Ankara kulislerinde akla yakın tüm senaryolar tüketilmiş durumda.

Seçim sonrası senaryolar

Seçim sonrası ilk hafta Ak Parti - MHP hükümeti öne çıkıyordu. İki partinin tabanı yakın olduğu için görüşmelerin hızlı bir şekilde tamamlanacağına inanılıyordu. Köşe yazarlarımız hangi bakanlığın kime verileceğine kadar yazdı.

İkinci haftanın sonuna doğru ibre Ak Parti - CHP hükümetine döndü. Arkasında güçlü halk desteği olan, anayasayı değiştirme gücüne sahip olacak bu hükümeti kurmanın zor olduğu ama kurulması durumunda kalıcı olacağı yazıldı, çizildi. Barış süreci devam edecek diye sevindik.

Son günlerde hava gene değişti. Ak Parti kulislerinde, erken seçim öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı ile ilgili sert söylemi nedeniyle MHP ile hükümetin kurulamayacağı; CHP ile hükümet kurulsa da çok parçalı yapısı nedeniyle uzun sürmeyeceği konuşuluyor.

İş Yatırım baz senaryosu

Seçimler sonrası yaptığımız ilk değerlendirmede kutuplaşmanın arttığı çok parçalı bir meclisten kalıcı bir hükümet çıkmasının zor olduğunu savunmuş ve erken seçime %60 ihtimal vermiştik.

Aradan geçen üç haftada görüşümüzde değişiklik olmadı. Ak Parti ile ister MHP isterse CHP koalisyon yapsın, kurulacak hükümetin kalıcı olmasını beklemiyor ve bir sene içerisinde yeniden seçim sathına gireceğimize inanıyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)