Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTemettü şampiyonları… İşte 47 hisse ---

Temettü şampiyonları… İşte 47 hisse

3 / 19
Temettü şampiyonları… İşte 47 hisse
04 Şubat 2019 - 11:54 www.borsagundem.com

TEMETTÜ DÖNEMİ

Piyasalarda son durum böyleyken borsa yatırımcıları için hisse senetlerine dair beklentiler takip ediliyor. 2018 yıl sonu bilançoları geçen hafta itibarıyla gelmeye başladı. Aracı kurumların yıl sonu finansal sonuçlara dair beklentilerini bu haftaki borsa haberimizde okuyabilirsiniz. Yıl sonu bilançoları deyince akla gelen bir diğer noktanın da temettü olduğunu belirtelim. Çünkü yıl sonu bilanço dönemi, temettü veren şirketlerin potansiyelinin de oluştuğu dönem.

Peki, temettüyle ilgili süreç nasıl işliyor? Şirketler, yıl sonu finansallarını açıkladıktan sonra genel kurul toplantısı düzenliyor. Temettü konusu, şirket o yılı kârla kapatmışsa devreye gidiyor. Çünkü kâr etmeyen şirketler temettü ödeyemiyor. Şayet kâr elde edilmişse, genel kurul, yıllık şirket kârından temettü dağıtılıp dağıtılmayacağı, dağıtılırsa hangi oranda dağıtılacağı gibi konularda karar alıyor ya da karar alması için yetkiyi yönetim kuruluna veriyor.

Temettü dağıtım tarihleri genellikle mayıs ayının sonuna kadar belirleniyor, haziran ayının sonuna kadarda dağıtım gerçekleşiyor. Bazı şirketler temettülerini taksitlendirerek dağıtabildiğinden bu süre değişebiliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)