Ana SayfaPiyasaTemapol ve GSD Holding sorusu---

Temapol ve GSD Holding sorusu

1 / 2
Temapol ve GSD Holding sorusu
10 Şubat 2017 - 10:05 www.borsagundem.com

KÂRI YETERSİZ KALIYOR

SORU(1) - TMPOL’ün hareketlerini uzunca zamandır takip ediyorum. Ancak ortalama fiyatlarına girişi hep riskli bulduğumdan uzak durdum. Şimdi ise alım için oldukça uygun bir fiyatın oluştuğunu düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Bu düşüş kalıcı mıdır?

Oğuzhan

CEVAP - Aralık 2013’te borsaya gelen Temapol, son bir yıldır dalgalı seyir izliyor. Hisse, yukarı yönlü sert hareketlerde bulunduğu gibi akabinde ters yönde satış baskısıyla da karşılaşabiliyor. Alımlar hissede çıkışlara imkan tanırken satışlar da ani düşüşlere yol açmakta. Benzer durum bu yılın ilk haftasında da gözlendi. Hisse, 9 Ocak 2017 günü en yüksek 10,45 TL’yi test ederken sonra aynı hızla aşağıya kaydı ve ayın son haftası en düşük 5 liraya kadar indi. Şimdilerde ise 5,48 TL’nin üzerinde tutunuyor.

Hissede zaman zaman gözlenen çıkışın güçlü şekilde devam etmemesinde şirketin istikrarlı bir büyüme sergileyememesinin etkisi bulunuyor. Temapol’un geçmiş yıl verileri incelendiğinde son beş yılda zarar açıklamasa da elde edilen kâr rakamları yetersiz kalmakta. Son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da benzer bir durum gözleniyor. Kârın zayıf kalması fiyat kazanç oranının 26,40 seviyelerinde bulunmasına yol açıyor. Şirketin içinde yer aldığı sektörün f/k ortalaması ise 11,88. Söz konusu oranın ortalamalara gelebilmesi için ya fiyatının düşmesi ya da kârının artması gerekiyor. Aynı şekilde piyasa defter değerinin de 4,36 gibi yüksek seviyede bulunması hisse üzerinde ister istemez baskıya neden oluyor. Bu da çıkışların sınırlı kalmasına yol açtığı gibi satış fırsatı olarak görülmesine neden olabilmekte.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Necati Gök10 Şubat 2017 16:32

    Hocam bu kadarını bizde biliyoruz keşke bilmediğimiz hissedeki satış baskısının nedeni ile kar beklentisini yazaydınız