Ana SayfaŞirket HaberleriTekfen Holding ve İdealist GYO sorusu---

Tekfen Holding ve İdealist GYO sorusu

1 / 2
Tekfen Holding ve İdealist GYO sorusu
15 Ağustos 2017 - 09:04 www.borsagundem.com

SEKİZ AYLIK PERFORMANSI YÜKSEK

SORU- Tekfen Holding son günlerde çok yükseldi. Kar satışı olabilir mi? Almak için doğru zaman ne zaman sizce? Teşekkürler.

Tunahan Siganik

CEVAP- Tekfen Holding’in kamuya yaptığı en son açıklama yüzde 99,99 ile bağlı iştiraki konumunda bulunan Tekfen İnşaat hakkında. Açıklamada Katar’daki Doğu Endüstriyel Yolu inşaatı işinin alındığı duyuruldu. Yaklaşık 200 milyon dolar tutarında bulunan bu projenin 27 ayda tamamlanması hedefleniyor. Bu haberin ardından hissedeki çıkış ivmesi yükselterek sürdü. Ancak geçmiş veriler yakından takip edildiğinde hissenin Ocak 2016’dan bu yana yükseldiği gözlenmekte. Hisse, teknik olarak beşinci dalgasını gerçekleştiriyor. Yaşanan çıkışla birlikte hisse TL bazlı verilerle tarihi zirvelerinde bulunuyor ve önünde direnç bulunmuyor. Dolar bazlı verilerle takip edildiğindeyse hissenin önünde iki güçlü direnci gözleniyor. 14 Ağustos 2017 günü dolar bazında 3,46’dan kapanış yapan hissenin çıkışını sürdürmesi halinde en önemli iki direnç bölgesi 4 ve 5,20 dolar seviyeleri. Hissenin yıl başından bu yana gerçekleştirdiği çıkış oranı ise yüzde 97,23. Geçtiğimiz yıl da yüzde 63,81 prim yapmıştı. 

Şirketin açıkladığı 2017 altı aylık bilançosunda hem gelirini hem de kârını artırması olumlu. Bu durum hissedeki alımları desteklerken çıkış için uygun zeminin de korunmasına olanak tanıyor. Gelir ve kârdaki artış göstergelerin makul seviyelerde oluşmasını sağlıyor. Halihazırda gerçekleşen fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının altında. Takas verilerine göre yabancı ilgisi sürüyor. 2017’nin ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 59,19 seviyesindeyken oran 31 Temmuz 2017 günü yüzde 66,63’e ulaştı. Yılın yedi ayında yabancılar paylarını yedi puanın üzerinde artırırken çıkışta önemli rol oynadılar. Alımların devam etmesi hissedeki çıkışı destekleyeceği gibi satışa geçmeleri halinde ise tersi bir durum yaşanacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)