Ana SayfaKulisTek bir platformdan 36 bin ürüne yatırım---

Tek bir platformdan 36 bin ürüne yatırım

4 / 9
Tek bir platformdan 36 bin ürüne yatırım
20 Şubat 2015 - 08:50 www.borsagundem.com

“CFD’LER TEZGAHÜSTÜ ARAÇLAR OLDUKLARI İÇİN DAHA ESNEKLER”

-Türk yatırımcısının ilgisi nasıl ve ilginin temelinde ne yatıyor?

Egemen Kaya: Türk yatırımcıları son dönemde hisse senetleri, endeksler ve emtia CFD’lerine ilgi gösteriyor. Özellikle DAX, SP500, Apple, Petrol, Doğalgaz ve Altın kontratları son dönemde ilgi gören varlıklar.

İlginin 3 temel sebebi var: 

1-Açığa satış imkanı: Petrol, doğalgaz, altın gibi Emtia CFD işlemlerinde yatırımcıların açığa satış yapabilmeleri ve bu sayede düşen piyasalarda da pozisyon alabilmeleri en önemli sebeplerden biri.

2-Komisyon yok:  Saxo Capital Markets’da Emtia CFD işlemlerinde komisyon yoktur. Dolayısıyla yatırımcılar sadece alış ve satış fiyatlarında işlem yaparlar. Maliyet avantajları olabiliyor.

3-İstediğiniz emtia’da istediğiniz büyüklükte ve yönde pozisyon alabilme: Petrol, doğalgaz, bakır, mısır, buğday ve bir çok emtiada futures piyasalarının aksine önceden belirlenmiş lot büyüklüğü kısıtlamaları olmadan işlem yapabilme özgürlüğü daha az teminat kullanımı ile daha yüksek pozisyon açabilme imkanı yaratıyor. 

Örneğin bir WTI Petrol kontratında bir lot işlem New York Mercantile Exchange Borsası'nda 1,000 varil üzerinden geçerken Emtia CFD ile en düşük 25 varil işlem yapılabiliyor.

Kaldıraç anlamında da futures borsalarında uygulanan Kaldıraç CFD’lere göre daha sınırlı. Dolayısıyla bir pozisyon almak için özellikle hedge yapan, risk yönetimi yapan şirketlerde daha fazla teminat yatırma gereksinimi doğuruyor. CFD’ler tezgahüstü araçlar oldukları için daha esnekler.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)