Ana SayfaYatırımcı KöşesiTaze Kuru Gıda ve İşbir Holding sorusu---

Taze Kuru Gıda ve İşbir Holding sorusu

1 / 2
Taze Kuru Gıda ve İşbir Holding sorusu
19 Kasım 2020 - 09:12 www.borsagundem.com

ÖZSERMAYE EKSİDE HİSSE TEPEDE

SORU- Taze Kuru’nun kayıtlı sermaye tavanının süresinin sonu nedir? Birde hisse için öngörüleriniz nedir? 

Şenel Bıçak 

CEVAP- Taze Kuru Gıda 10 milyon TL kayıtlı sermaye tavanına sahip bulunuyor. Halihazırda 1 milyon TL ödenmiş sermayesi olan firma, geçtiğimiz eylül ayında yüzde 900 bedelli sermaye artırımına giderek ödenmiş sermayesini 10 milyon TL’ye çıkarmak istedi. Ancak SPK bu talebi uygun bulmadı. Kurul, ret kararına dair herhangi bir ek açıklamada ise yapmadı. Firma, bedelli sermaye artırımıyla zayıf olan mali yapısını güçlendirmeyi amaçlıyordu. Son iki yılda zarar eden şirketin geçmiş mali verileri incelendiğinde zarar ya da sembolik düzeyde kâr açıkladığı gözleniyor. Kamuyla en son paylaştığı 2020 altı aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zararın sürmesi pek de sürpriz olmayacak. Veriler bir arada değerlendirildiğinde SPK’nın yatırımcıları mağdur etmeme kaygısıyla bedelli sermaye artırımına izin vermediği sonucunu çıkarmak yanlış olmayacaktır. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse mali yapı ile bağdaşmayan bir hareketlilik sergilediği gözlenecektir. Mart 2020’de en düşük 4,64 TL’de işlem görürken yaşanan sert çıkışla birlikte eylül ayında 1.034,90 TL’ye kadar yükseldi. Son işlem günü olan 18 Kasım 2020 tarihindeyse kapanışını 314 TL’den gerçekleştirdi. Zirve seviyesine göre gerilemiş olsa da kâr edemeyen ve özsermayesi ekside bulunan şirketin bu denli yükselmesini izah edecek iktisadi bir yan bulunmuyor. Spekülatif beklentilerle gereksiz risklerin alınması yerine gelir ve kârını artıran firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.  

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yunus19 Kasım 2020 11:32

    Böyle ya ne diyeyim ben.böyle hisseleri borsaya alıyor.

  • ZELİHA KARAKAŞLI19 Kasım 2020 11:20

    Arkadaşlar BURASI BORSA, KİM KİME KORSA OLMUŞ.bütün kumarbazlar her taraf pandemi den kapalı olduğu için hepsi borsaya uçuşdu diyorum.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Kasım 2020 11:19

    Taze Kuru Gıda  Ali Babacan ın kayınbirederi nin olduğu basında çıktı bununla ilgilisi olabilirmi.birde bu kişi iktidara gelir ise hisse senedi 5000 TL de olur derim.

  • tahsin karabulut19 Kasım 2020 09:27

    bu ülkede ne kadar çok hırsız uğursuz dolandırıcı var.