Ana SayfaŞirket HaberleriŞirket haberleri ve tavsiyeleri 17/05/2018---

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 17/05/2018

1 / 13
Şirket haberleri ve tavsiyeleri 17/05/2018
17 Mayıs 2018 - 08:51 www.borsagundem.com

Doğan Holding (DOHOL, Sınırlı Pozitif): Daha önce kamuya açıkladığı çerçevede; 6 Nisan 2018 tarihinde Şirket ile Demirören Medya arasında imzalanan "Hisse Satış Sözleşmesi" kapsamında, doğrudan bağlı ortaklıkları; Doğan Gazetecilik A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş., Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. ve Doğan Media International GmbH (birlikte "Devre Konu Şirketler") ile dolaylı bağlı ortaklığımız Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş.'de sahip olduğu pay senetlerinin tamamının ve kullanılan alım hakkı opsiyonu neticesinde "Radyo D" ve "CNN Türk Radyo"nun lisans haklarının Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. 'ye toplam 893mn Amerikan Doları satış bedeli üzerinden nakden ve peşin olarak satılmasında, "kapanış koşulları" sağlanmak suretiyle pay senetlerinin satışı ve devri bugün itibariyle tamamlanmış ve Satış Bedeli tam ve nakit olarak serbest şekilde hesaplarımıza intikal etmiştir.

Satış Bedeline ilave olarak 26mn Amerikan Doları ise (toplam Satış Bedeli tutarı 919mn ABD Doları olacak şekilde) yine daha önce kamuya açıklandığı üzere, Doğan TV Holding A.Ş.'de Commerz Film GmbH'a ait ve Doğan TV Holding A.Ş. sermayesinin % 6,68'ini temsil eden, ilave kontrol sağlamayan 138.999.811 adet pay senedinin de Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye devri ile birlikte ayrıca tahsil edilecektir.

Söz konusu satış işleminde Vergi Mevzuatı'na göre tutulan yasal kayıtlara göre yaklaşık 1,3 milyar TL tutarında "iştirak hissesi satış zararı" oluşacağı hesaplanmakla birlikte, Şirket'in yasal kayıtlarında bulunan kar dağıtımına konu edilebilecek kaynakların toplam brüt tutarı paylara ilişkin primler/iskontolar hariç yaklaşık 3,8 milyar TL'dir. TMS/TFRS'ye göre hazırlanan ve en son kamuya açıklanan 31.03.2018 tarihli konsolide finansal tablolara göre ise yaklaşık 3,5 milyar TL "iştirak hissesi satış karı" oluşması beklenmektedir. Konuya ilişkin detaylı açıklamalar kamuya açıklanacak ilk finansal tablo ve dipnotlarında yer alacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)