Ana SayfaHisse Öneri ListesiTat Gıda için hedef fiyat tavsiyesi---

Tat Gıda için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 1
Tat Gıda için hedef fiyat tavsiyesi
30 Kasım 2015 - 12:12 www.borsagundem.com

Tat Gıda, operasyonel performansındaki artış, Moova satın alımı ile hızlanan büyümesi ve Tuzla’daki arazi satışı ile güçlenen bilanço yapısı ile sene başından bu yana endeksin %55 üzerinde getiri ile BIST sanayi şirketleri arasında en yüksek getiri sağlayan hisseler arasında yer aldı. Fakat 3Ç15 mali tablolarının açıklanması ve Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrasında hisse %10 endeksin altında kaldı. Hissenin bu gelişmelerden sonra aşırı cezalandırıldığını düşünüyor ve AL tavsiyesi veriyoruz. 3Ç15 sonuçları, güncel makro ve benzer şirket çarpanları neticesinde güncellediğimiz yeni hedef fiyatımız 7.68TL’nin %41 artış potansiyeli bulunuyor.
TATGD, 8.5x 16T FD/FAVOK çarpanı ile yurtdışı benzerlerinin ortalamasına kıyasla %7 iskontolu işlem görüyor. 10.8x 16T F/K çarpanı bazında ise %34 iskontolu işlem görüyor.
 
4Ç15 ve 2016 büyüme görünümü daha güçlü
 
Tüm gıda ve perakende şirketlerine benzer olarak, şirketin satış hacmi okulların açılmasının ertelenmesi ve seçim döneminin etkisiyle 3.çeyrekte zayıf gerçekleşti. Hem salça hem de süt ürünlerinde 3Ç15’de ciro olarak yıllık bazda hemen hemen aynı rakam (%1 yıllık bazda artış) elde edildi. Fakat, 4.çeyrekte satış hacim büyümesinin artmasını tahmin ediyoruz. Hem hacim hem de satış fiyatlarının artması neticesinde %15 ciro büyümesi bekliyoruz. Ortalama süt ürünleri ve salça fiyatları 4.çeyrek itibariyle %3 yukarıda iken makarna fiyatları %6 yukarıda. Şirketin satış gelirlerinin %53’ünü süt ürünleri, %41’ini salça ve %6’sını makarna oluşturuyor.
 
Uygun hammadde maliyetleri operasyonel karlılığı destekliyor

 
Tüm faaliyet alanlarında hammadde maliyetlerinin artmaması neticesinde şirketin FAVÖK’ü 9A15’te %39 büyüdü. Bu sezonda benzer şekilde hasat çok güçlü gerçekleşirken, domates fiyatları geriledi. Aynı şekilde çiğ süt fiyatları da sene başından beri 1.15TL/lt seviyesinde seyrediyor. Dolayısıyla, marj iyileşmesinin devam etmesini tahmin ediyor ve FAVÖK’te 2016’da %19 artış bekliyoruz.
 
Asgari ücret artışının minimum etki yapmasını bekliyoruz
 
Personel maliyeti, toplam satış gelirlerinin %5,4’ü ve toplam maliyetlerin %5,7’sine tekabül ediyor. Asgari ücretle maaş alan personel maliyetinin payını ise daha düşük %3,3 olarak tahmin ediyoruz. Dolayısıyla, asgari ücrette %30 planlanan artışın olması ve buna şirketin herhangi bir fiyat artışı ile karşılık vermemesi ve devlet katkısının hiç olmaması durumunda, FAVÖK marjında 0,9 puan gerileme hesaplıyoruz. Kaldı ki gıda alanında faaliyet göstermesi bakımından bu durumu fiyatlarına yansıtma kabiliyetini görece güçlü buluyoruz.
 
Rusya ilişkisi çok düşük düzeyde
 
Toplam satışların %10’u ihracat ve Rusya’nın payı çok düşük seviyelerde. Dolayısıyla, krizden etkilenen şirketler arasında yer almaması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin toplam salça ihracatında Rusya’nın payını ise %8 seviyesinde tahmin ediyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)