Ana SayfaŞirket HaberleriSPK Bülteni'nde yayınlanan önemli kararlar---

SPK Bülteni'nde yayınlanan önemli kararlar

2 / 9
SPK Bülteni'nde yayınlanan önemli kararlar
19 Temmuz 2019 - 17:20 www.borsagundem.com

SPK borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) adı sık sık borsa dolandırıcılıklarına karışan ve Kurul tarafından da defalarca yakalanan Ayhan Öztürk hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. 

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Twitter'da "@Ayhanborsa81" ve Youtube'da "Ayhan Ozturk – EYM Borsa Yatırım Kulubu" adlı hesaplardan yapılan paylaşımların izinsiz sermaye piyasası faaliyeti kapsamına girmesi nedeniyle, Ayhan Öztürk ve Neriman Öztürk hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

ÖZTÜRK VE İKİ KİŞİYE YÜKLÜ PARA CEZASI

Kurul ayrıca, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı (VKFYO) hisselerinde yürütülen incelemeler sonucunda, VKFYO pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdıkları tespit edilen Ayhan Öztürk'e 774 bin 736 lira, Neriman Öztürk'e 110 bin 676, Emrullah Cahit Kaya'ya 98 bin 945 lira olmak üzere toplamda 984 bin 357 lira idari para cezası uyguanmasına karar verdi.

SİCİLİ KABARIK

Borsa Gündem'in de defalarca manşete taşıyarak hakkında yatırıcımları uyardığı sicili kabarık dolandırıcı Ayhan Öztürk, SPK tarafından bir çok hissede yakalanmıştı. 2015 yılında hapse giren, usulsüzlüklerinden dolayı 2018 yılının sonunda hapis ve para cezası alan Öztürk'le beraber, hesaplarını kullanarak üzerinden işlem yaptığı kişiler SPK tarafından bir çok kez tespit edilmiş, haklarında yaptırım uygulanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)