Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'ye ne not verecek?---

S&P Türkiye'ye ne not verecek?

5 / 7
S&P Türkiye'ye ne not verecek?
01 Kasım 2017 - 12:07 www.borsagundem.com

"Büyüme beklentisini artıracaktır"

QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı da S&P'nin en son değerlendirmesinden sonra geçen zamanda, Türkiye'nin büyümesinin çok güçlü olduğunu, TCMB'nin sıkı duruşunu koruduğunu ve yakın döneme kadar kurun istikrarlı hareket ettiğini kaydetti. 

Diğer taraftan kamu bütçe açığının arttığını ve bunun üstüne jeopolitik ve dış ilişkilerle ilgili risklerin ön plana çıktığını söyleyen Kanlı, kredi derecelendirme kuruluşları için kamu dengesinin en öncelikli kriter olduğunu ve ardından da cari dengenin geldiğini belirtti. 

Kanlı, zira temelinde bu kuruluşların ülkenin borç ödeme kabiliyetini ölçmek için var olduklarını ifade etti. 

S&P'nin Türkiye'ye dair en temkinli derecelendirme kuruluşu olduğuna dikkati çeken Kanlı, "Notta ve negatif olan görünüm değerlendirmesinde bir değişikliğe gitmemesi en olası senaryo gibi duruyor. Ancak, güçlü ekonomik büyüme, görünümü durağana çevrilme ihtimalinin varlığını korumasını sağlıyor." dedi. 

Başekonomist Kanlı, S&P değerlendirmesinde bir yandan güçlü talebe, diğer yandan da artan bütçe açığı ve cari açığın finansmanı ihtiyacına dikkati çekeceğini söyledi. 

S&P'nin Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini artıracağını tahmin eden Kanlı, "Türkiye’nin tekrar yatırım seviyesine yükselmesi için bütçe dengesi disiplininin korunması, artık pek konuşmadığımız yapısal reformlara dair somut adımların atılması ve politik/jeopolitik normalleşme sürecinin gerçekleşmesi en önemli üç koşul diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)