Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'ye ne not verecek?---

S&P Türkiye'ye ne not verecek?

4 / 7
S&P Türkiye'ye ne not verecek?
01 Kasım 2017 - 12:07 www.borsagundem.com

"İyileştirme bekliyoruz"

Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, derecelendirme kuruluşlarına göre bir kademe aşağıda ve negatif görünümle izlediğini anımsattı. 

S&P'nin not değişiminden bugüne kadar geçen sürede Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülebilirlik kapasitesinin artığını belirten Yılmaz, "Bu nedenle S&P'den görünüme ilişkin iyileştirme beklemekteyiz." dedi. 

Yılmaz, mevcut durumda hem küresel hem de yurt içi gelişmeler açısından daha öngörülebilir bir konjonktürde bulunulduğunu ifade etti. 

Uluslararası ticaret hacimleri artarken, küresel büyümede "senkronizasyon" temasının ağır bastığını söyleyen Yılmaz, "Finansal piyasalarda oynaklıklar düşük seviyelerde seyrediyor. Bu nedenle kredi notları konusunda en kötünün geride kaldığı görüşündeyiz. Bundan sonra kredi derecelendirme kuruluşlarından gelecek açıklamaların hep daha iyimser tonda gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle S&P'nin negatif görünümü düzelteceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu. 

Bora Tamer Yılmaz, S&P'nin endişe duyduğu konulardan birisinin büyüme olduğunu ancak Türkiye'nin büyüme konusunda yıl başındaki düşük oranlı piyasa beklentilerini aştığına dikkati çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)