Ana SayfaPiyasaBorsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!---

Borsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!

7 / 7
Borsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!
30 Ağustos 2016 - 08:17 www.borsagundem.com

GRAM ALTINDA SONBAHAR BEKLENTİLERİ

İsim/Kurum: Engin Kuru/IKON Menkul Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: Yıl sonuna yaklaşırken FED'in faiz artırım ihtimali masada, faiz artırımı gerçekleşirse ons altın fiyatlarında ciddi geri çekilme görebiliriz. Geri çekilmede ilk olarak 1.300 seviyesini takip edeceğiz, bu seviyenin kırılması durumunda 1.250 seviyeleri hedeflenebilir. Bu durumda gram altın fiyatlarının sene sonuna doğru 125 - 130 TL seviyesinde olmasını bekliyoruz. 

İsim/Kurum: Murat Ergin/Ekspres Yatırım Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: Ons altında eğer FED yıl sonuna kadar faiz artırmazsa 1.350 dolar seviyesi üzerinde kalınacağını tahmin ediyoruz. Aynı koşulda Dolar/TL kuru beklentimizi 2,90 olarak hesaba katarsak gram altının 125-130 TL arası bir bölgede kalacağını tahmin edebiliriz. 

İsim/Kurum: Savaş Divanlıoğlu/Saxo Capital Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: Dolar/TL'de normal enflasyon paraleli yüzde 4 civarı bir hareket, altında da 1.250 dolar/onsa doğru bir çekilme beklentim var. Bu ikisinin gram altına etkisi, tam ters ve dengeli olduğundan şu anda olduğu fiyatta kalması beklenebilir. 

İsim/Kurum: Şeniz Yarcan/Yatırım Finansman Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: Yıl içinde küresel piyasalarda dalgalı bir seyir beklemeniz nedeniyle gram altında agresif bir fiyatlama öngörmüyoruz. 

İsim/Kurum: Tuna Yılmaz/Destek Menkul Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: Dünya piyasalarında da ekonomilerin zorda oluşu altın fiyatında gerilemeyi engellerken FED'in faiz artışına yönelik hamlesi de fiyatı dolar/ons bazında aşağıya çekecektir. Altının dolar/ons bazında çok düşmezse sene sonunda doların değerinin de 3.00 TL'nin üstünde olacağı varsayılırsafiyatınl25TL'nin üstünde dolaşabileceğini belirtmek yanlış olmaz. 

İsim/Kurum: Zeki Şen/Garanti Yatırım Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: FED'e ilişkin beklentilerin artık fiyatlandığı bir ortamda, küresel piyasalarda risk algısını artıracak yeni gelişmeler yaşanmasını öngörmediğimiz için altına dayalı ürünlere ilginin mevcut seviyelerde sınırlı kalacağı beklentisindeyiz. Yılı 125-130 TL/Gram aralığında tamamlayacağı beklentisindeyiz. 

İsim/Kurum: Selim Yazıcı/TEB Portföy Altın(Gram/TL): 125-130 Ne Öneriyor: Dolar endeksinin biraz toparlanmasını beklediğimizden altın rallisi soluklanabilir. Dolar/TL parite etkisiyle altın tekrar 130TL seviyesini görebilir. 

İsim/Kurum: Gökalp İçer/KapitalFX Altın(Gram/TL): 135-140 Ne Öneriyor: Dolar endeksi mevcut bantlarının üzerine çıkamazsa altını fazla aşağı çekemez, FED faiz artırımından uzak durduğu sürece bu yöndeki eğilimde değişme beklenmez. Bol likidite ve düşük faiz ortamı da yatırım çevrelerinin altında daha fazla getiri görmesine neden olabilir. Yılsonunda ons altında ise 1.350 dolar üzerini "bekliyoruz. Bu kapsamda gram altın fiyatı da 135 TL üzerine yerleşecek. 

(Talip Yılmaz-Gözde Yeniova/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)