Ana SayfaPiyasaBorsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!---

Borsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!

6 / 7
Borsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!
30 Ağustos 2016 - 08:17 www.borsagundem.com

GÖSTERGE FAİZDE SONBAHAR BEKLENTİLERİ

İsim/Kurum: Engin Kuru/IKON Menkul Gösterge faiz (%): 9,00 altı Ne Öneriyor: FED'in bu yıl faiz artırma ihtimalinin hala masada olması ve enflasyondaki yükseliş trendinin sene sonuna doğru da devam edeceği beklentisi ülke istikrarını etkileyebilecek etmenlerden olduğundan Hazine borçlanmasını etkileyebilir. Gösterge faizinin olumlu algının ağır basması sonucu 9.00 seviyesinin altında kalacağı görüşündeyiz. 

İsim/Kurum: Selim Yazıcı/TEB Portföy Gösterge faiz (%): 9,00 altı Ne Öneriyor: Merkez Bankası'nın güvercin duruşu nedeniyle gösterge faizde bir miktar daha gerileme olabilir görüşündeyiz. 

İsim/Kurum: Şeniz Yarcan/Yatırım Finansman Gösterge faiz (%): 9,00 altı Ne Öneriyor: MB'nin faiz indirimlerine devam etmesini ve faiz politikasında normalleşme süreci tamamlandığında günlük ortalama fonlama faizinin yüzde 7,7-7,8'da olmasını öngörüyoruz. Bu süre sonucunda getiri eğrisinin kısa tarafı bir miktar daha aşağı gelir ve iki yıla kadar vadede faizler yüzde 9'un altına iner. 

İsim/Kurum: Gökalp İçer/KapitalFX Gösterge faiz (%): 9,00-9,50 Ne Öneriyor: İleriye dönük enflasyon beklentilerinin yüksek kalması, piyasa faizlerinde geri çekilme için şimdilik alanın sınırlı olduğunu gösteriyor. Fiyatlamaların birçoğu da risk göstergeleri üzerinden olacağı için, ilerleyen dönemde en rasyonel fiyatlamayı tahvil/bonoda görebiliriz. Gösterge tahvil faizinde yüzde 9 altında kalıcılık beklemiyoruz. 

İsim/Kurum: Murat Ergin/Ekspres Yatırım Gösterge faiz (%): 9,00-9,50 Ne Öneriyor: Enflasyonun yüzde 9'a yakın olduğu dönemde yıl sonu gösterge faizde 9,00-9,50 aralığında kalınmasını bekliyoruz. 

İsim/Kurum: Tunç Kertmen/Prim Menkul Gösterge faiz (%): 9,00-9,50 Ne Öneriyor: Tüm dünyada negatif getiri varken faizlerin yukarı olması mümkün değil. 

İsim/Kurum: Zeki Şen/Garanti Yatırım Gösterge faiz (%): 9,00-9,50 Ne Öneriyor: TCMB ortalama fonlama maliyetinin beş yıldan kısa vadeli tahvil faizlerine destek vereceğini, olası yükselişlerin bu vadelerde daha sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Yıl sonuna doğru TL'de görmeyi beklediğimiz değer kaybı ve satış baskısı ile gösterge tahvil faizinin yılı yüzde 9.00-9.50 aralığında tamamlamasını bekliyoruz. 

İsim/Kurum: Tuna Yılmaz/Destek Menkul Gösterge faiz (%): 9,50-10,00 Ne Öneriyor: TCMB tarafından faiz indirimine devam edilmesi için piyasaların dengelenmesi beklenecek. FED'in dolar üstündeki hareketleri de izlenecek. Not indirimine gidecek olursa dövizde hareketlenme gerçekleşeceğinden TCMB, faiz artışı ile dövizdeki hızlı çıkışa müdahale edebilir. 0 taktirde faiz çift haneyi görebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)