Ana SayfaPiyasaBorsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!---

Borsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!

5 / 7
Borsa,dolar ve altında sonbahar beklentileri!
30 Ağustos 2016 - 08:17 www.borsagundem.com

İsim/Kurum: Gökalp İçer/KapitalFX Dolar/TL: 3,05-3,10 Ne Öneriyor: Dolar endeksi kaynaklı bir yükseliş çok olası değil. Kısa vadede kurlarda iyimser hava devam edebilir. Ancak FED yetkililerinin karışık sinyaller vermesi ve küresel ekonomik büyüme trendindekl yavaşlığın gelişen piyasalara da bakış açısını değiştirme ihtimali söz konusu. Ayrıca not indirimi riski de var.

İsim/Kurum: Tuna Yılmaz/Destek Menkul Dolar/TL: 3,05-3,10 Ne Öneriyor: Moody's ve Fitch'den not indirimi gelmedi ve fiyatlar 2,90-2,95 bandında dengelendi. Kış aylarına doğru FED'in faiz artısının gündeme gelmesiyle yeniden yükselişe geçmesi normal beklenti olur. Not indirimi olmazsa FED'e bağlı olarak 3,00'ün üstünde yer alabilir. Olursa 3.20'ye doğru hareketlenme yaşanabilir fakat buna karşı TCMB de faiz artışı ile cevap verebilir. 

İsim/Kurum: Savaş Divanlıoğlu/Saxo Capital Dolar/TL: 3,05-3,10 Ne Öneriyor: TL olması gereken fiyatta. Yılsonuna kadar enflasyon etkisiyle teorik olarak 3.07'ye gelebilir. MB bundan sonra faiz indirimlerine devam ederse, bu TL üzerindeki değersizleşme yönünde baskıyı artırır ve daha yukarıyı görme ihtimalimiz doğar. 

İsim/Kurum: Selim Yazıcı/TEB Portföy Dolar/TL: 3,05-3,10 Ne Öneriyor: FED'in yıl sonunda bir faiz artışı yapması halinde dolar endeksi güçlenebileceğinden parite etkisiyle dolar, TL'ye karşı değer Kazanabilir. 

İsim/Kurum: Zeki Şen/Garanti Yatırım Dolar/TL: 3,05-3,10 

Ne Öneriyor: Gelişmekte olan ülke para birimlerinde son aylarda etkili olan olumlu havanın yılın son çeyreğinde yerini daha temkinli bir duruşa bırakmasını ve bu durumun TL üzerinde de hafif baskı yaratmasını bekliyoruz. Dolar/TL kurunda yılsonuna kadar yüzde 4-5'lik bir yükseliş görülmesini normal karşılarız. 

İsim/Kurum: Engin Kuru/IKON Menkul Dolar/TL: 3,10-3,15 Ne Öneriyor: FED sözlü yönlendirmeleri ile piyasaya müdahale etmeye devam etti. FED'in yıl sonuna kadar bir kere faiz artırması durumunda dolar global olarak güçlenecek. Bu durumda Dolar/TL paritesinin yıl sonunda 3,10 - 3,15 bandında olmasını bekliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)