Ana SayfaYatırımcı KöşesiSodaş Sodyum ve Akın Tekstil sorusu---

Sodaş Sodyum ve Akın Tekstil sorusu

1 / 2
Sodaş Sodyum ve Akın Tekstil sorusu
11 Ocak 2019 - 08:14 www.borsagundem.com

KAYA TUZU ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

SORU-Sodasan Sanayi’nin Konya’daki maden sahasında bulunan bir şey var mı? Şirketin bu maden sahası ile ilgili beklentisi nedir? 

Rüstem 

CEVAP-Sodaş Sodyum uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, geçen süre zarfında içinde bulunduğu trend içinde arada düzeltmelerde bulunmakla birlikte çıkış ivmesini sürdürüyor. Son olarak gerçekleştirdiği düzeltmeyle birlikte geçtiğimiz ekim ayında en düşük 6,13 TL’ye kadar geriledi ve sonrasında toparlandı. Güç topladığı gözlenen hissenin 10 Ocak 2019 tarihli kapanış fiyatı 6,20 TL’ye denk geliyor. Hissenin buradan topladığı enerjiyle birlikte son zirvesi 8,26 TL’nin üzerine çıkması gündeme gelebilir. Halihazırda 7,03 olan fiyat kazanç oranı sektör ortalaması 4,62’nin üzerinde bulunuyor. Oranın sektör ortalamasının üzerinde bulunması yatırımcısının hisseye yönelik beklentisinin yüksek olduğu şeklinde yorumlanmalı. Şirketin mali yapısı da bu beklentiyi cevaplayacak nitelikte bulunuyor. Son üç yılda sürekli gelir ve kârlılığını artıran firmanın açıklamış olduğu 2018 altı aylık bilançosunda da çıkış ivmesinin korunduğu görülüyor. Gelir ve kârdaki büyüme hissenin fiyatını da olumlu yönde etkilerken beklentinin canlı kalmasına olanak tanıyor. 

Şirketle ilgili kamuya yapılan kayda değer önemdi gelişme geçtiğimiz kasım ayında geldi. Firma 2 Kasım 2018 günü yaptığı açıklamada, Konya, Ereğli’deki 2000 hektar büyüklüğündeki IV. grup Glauberit-Blödit ve Kaya Tuzu rezervli maden sahasındaki arama faaliyetinin devam ettiğini ancak açıklamayı gerektirecek önemde bir gelişmenin olmadığını duyurdu. Somut bir gelişmenin olması halinde ise bunun kamuya duyurulacağı belirtildi. Bunun haricinde maden sahası ile ilgili ek bir açıklama bulunmuyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)