Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 21/03/2017---

Günün önemli şirket haberleri 21/03/2017

1 / 6
Günün önemli şirket haberleri 21/03/2017
21 Mart 2017 - 08:09 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul, Aksa Enerji'yi sermaye kaybının giderilmesi konusunda uyardı.

Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: 

-Payları Yıldız Pazar'da işlem görmekte olan Aksa Enerji Üretim A.Ş. (Şirket) nin, 31/12/2016 tarihli finansal tablolarında sermayesinin %57'sini kaybetmiş olması nedeniyle, Şirketin Kotasyon Yönergesinin 35'inci maddesinin 2'inci fıkrası kapsamında sermaye kaybını gidermesi konusunda Borsamız tarafından uyarılmasına karar verilmiştir. 

Şirketten ise şu açıklama yapıldı

Borsa İstanbul'un 20 Mart 2017 tarihinde şirketimizin özsermayesine istinaden yapmış olduğu duyuru, teknik bir hesaplama sonucunda yapılmıs olan prosedürel bir açıklamadır.

Duyuruya konu edilen özsermaye erimesinin ana sebebi, yükselen kurlar nedeniyle döviz bazlı yükümlülüklerimizden kaynaklanan kur farkı ve finansman zararlarıdır. 

Bu çerçevede gerekli önlemlerin 2016 yılı itibarı ile alınmış olduğunu, bu önlemlerin pozitif etkilerinin 2017 yılı içerisinde bilançolarımıza yansıyacağını ve dolayısıyla özsermayemizin önemli bir şekilde artarak bahsedilen erimenin 2017 yılı içerisinde terse döneceğini paydaşlarımızla paylaşmak isteriz.  

2016 yılında alınmış Yönetim Kurulu kararı ile 81MW kurulu güçteki Kozbükü HES satılmış olup toplam 232MW kurulu güçteki 6 adet RES'in satışı için anlaşılmış ve bunlardan Ayres Ayvacık RES'in satışı bu ay tamamlanarak kamuoyuna duyurulmuştur. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki erimesinin finansal giderlerimizi artırması ve dolayısıyla özsermayemizi azaltmasının önüne geçmek amacıyla bu satışlardan elde edilecek tutarlar kısa vadeli yükümlülüklerimizi azaltmakta kullanılacak ve özsermayemizi kuvvetlendirecektir. 

Ek olarak, döviz bazında garantili satış gerçekleştirecek Gana Santralimiz önümüzdeki günlerde devreye girecektir. 2016 yılında Madagaskar ve Mali'de de döviz bazlı garantili enerji satışı gerçekleştirecek olan santrallerimizin anlaşmaları yapılmıştır. Madagaskar santralimizin Temmuz ayı sonunda, Mali santralimizin ise Haziran ayı sonuna kadar devreye girmesi planlanmaktadır. Böylece 3 yurt dışı projemiz de bu yıl devrede olup döviz satışları ile finansal giderlerimiz üzerinde doğal bir hedge mekanizması sağlayacaktır. Alınan bu tedbirlerin 2017 yılı içerisinde özsermayemiz üzerinde olumlu etki göstereceğine inanılmaktadır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)