Ana SayfaYatırımcı KöşesiSinpaş GYO ve Kardemir D sorusu---

Sinpaş GYO ve Kardemir D sorusu

2 / 2
Sinpaş GYO ve Kardemir D sorusu
29 Mayıs 2019 - 08:20 www.borsagundem.com

AR-GE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİYOR

SORU (2) - Kardemir D’nin 2019 ikinci çeyreği için zarar açıklayacağı ve uzun süredir düşüş eğiliminde olan kağıdın gelecek kötü bilançoyu fiyatladığını öngörmek doğru mudur? Hissede beklenti nedir?

Timur Taş

CEVAP - Piyasalarda genel bir düşüş eğilimi söz konusu. Bu anlamıyla fiyatlardaki gevşeme sadece Kardemir hissesine mahsus bir durum olmayıp genele ilişkin olduğunu göz ardı etmemeli. Kardemir D’de bu genel düşüş eğilimi içinde hareket ediyor. Bununla birlikte son bir yıllık fiyat hareketini göz önüne aldığımızda Kardemir D’deki düşüşün yüzde 50 seviyelerinde olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Hisse, geçtiğimiz yıl mayıs ayında en yüksek 5,26 TL seviyelerinde olurken şimdilerde 2,13 TL’den işlem görüyor. Yaşanan düşüşün ardından şimdilerde destek bölgesi olan 2 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl kayda değer bir kâr artışı gerçekleştiren şirketin 2019’un ilk çeyreğinde ise gelirdeki artışa rağmen kârında azalma yaşandı. Kârdaki azalma artan maliyet kaleminden gelmekte. Genel ekonomideki daralma şirketi de olumsuz yönde etkiliyor. Aynı performansın devam etmesi halinde mevcut şartlarda şirketin yıl sonunda zarara dönmesi beklenmese de kârında azalma yaşanacağı anlaşılıyor. Gerek piyasadaki daralma gerekse şirketin kârındaki düşüş ister istemez hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Kardemir Genel Müdürü Hüseyin Soykan, 25 Mayıs 2019 günü basına yaptığı açıklamada savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu çelik kalitesini artırabilmek için bir çalışma grubu oluşturduklarını, sektördeki birçok kuruluşla görüşmelerini sürdürdüklerini ve savunma sanayisi için de çelik üreterek bu alandaki yerlilik payını artırmak istediklerini belirtiyor. Aynı açıklamada yerli otomotiv projesine yönelik Ar-Ge çalışmalarının da olduğu belirtildi. Şirketin artan talebe bağlı olarak gelir ve kârlılığının artması gündeme gelebilecektir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPİSİ29 Mayıs 2019 11:10

    burası borsa bir bakıyorsun şirket süper karda diyorsun hop sürekli satış yiyiyor bir bakıyorsun şirket süpür zarar yazdı dıyorsun hop  tavan tavan tavan.1 TL olur 2 TL olur .yeterki süpekülatör girmesin.

  • YUSUF KALEKAPİSİ29 Mayıs 2019 11:06

    ben geçen sene 0,52 TL den aldım 30 000 TL zarardayım.zararımı çıkartsam veya azaltsam arkama bile bakmayacağım.sakın almayın derim.