Ana SayfaYatırımcı KöşesiSinpaş GYO ve Kardemir D sorusu---

Sinpaş GYO ve Kardemir D sorusu

1 / 2
Sinpaş GYO ve Kardemir D sorusu
29 Mayıs 2019 - 08:20 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ EĞİLİMİ SÜRÜYOR

SORU (1) - İnşaat sektörünün gerilemesi ve hisselerin bu denli düşmüş olması SNGYO hissesi için bir fırsat mıdır? Bir yıl vadeli düşünüp almak gerekir mi?

Ümit Özcan

CEVAP - Gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün performansını gösteren BIST GYO Endeksi takip edildiğinde düşen bir eğilim sergilediği görülecektir. Sektör endeksi, son olarak 25 Temmuz 2017 günü en yüksek 47.663’ü test ederken şimdilerde 24.525 seviyelerinde bulunuyor. Arada geçen iki yıla yakın zaman diliminde sektör hisselerinde ortalama yüzde 50 seviyelerinde bir düşüş yaşandı. Şüphesiz bunda konut sektöründeki daralmanın etkisi göz ardı edilmemeli. Sinpaş GYO hissesinde 2011 yılında başlayan düşüş eğilimi sektör endeksindeki gerileme sırasında da devam etti. Bu itibarla hissenin performansı sektör ortalamaları ile uyumlu bir durum sergiliyor. Diğer taraftan şirketin son dört yılda sürekli zarar üretmesi ciddi bir sıkıntı kaynağı. Açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Son bilançoya göre birikmiş geçmiş yıl zararı 479 milyon TL seviyesinde. Şirketin zararından dolayı özsermayesi eksiye düşmese de sermayesinin altına geriledi. Bu da ileriye dönük ciddi bir sıkıntı kaynağı oluşturuyor. Mali yapıdaki zayıf seyir hissenin nominal değerinin altına kaymasında önemli bir faktör olarak görülmeli. Yaklaşık altı yıldır nominal değerinin altında işlem gören hissenin arada çıkışları olsa da mevcut şartlarda istikrarlı bir çıkış sergileme zemini bulunmadığı gibi düşüş eğilimi korunmakta. Bu itibarla hisseye yönelik olası bir yatırım halinde kârdan ziyade zarar olasılığı daha yüksek ihtimal olarak gündeme gelecektir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPİSİ29 Mayıs 2019 11:10

    burası borsa bir bakıyorsun şirket süper karda diyorsun hop sürekli satış yiyiyor bir bakıyorsun şirket süpür zarar yazdı dıyorsun hop  tavan tavan tavan.1 TL olur 2 TL olur .yeterki süpekülatör girmesin.

  • YUSUF KALEKAPİSİ29 Mayıs 2019 11:06

    ben geçen sene 0,52 TL den aldım 30 000 TL zarardayım.zararımı çıkartsam veya azaltsam arkama bile bakmayacağım.sakın almayın derim.