Ana SayfaYatırımcı KöşesiŞekerbank ve İhlas Yayın Holding sorusu---

Şekerbank ve İhlas Yayın Holding sorusu

2 / 2
Şekerbank ve İhlas Yayın Holding sorusu
04 Temmuz 2022 - 08:48 www.borsagundem.com

12 YILIN ARDINDAN HİSSE NE DURUMDA?

SORU- İhyay hissesi aylardır yerinde sayıyor. Hisseyle ilgili önümüzdeki dönemlerde umut verici bir durum var mı? Yoksa çıkması için daha çok mu bekleyeceğiz?

Ahmet Karaüçe

CEVAP- Bir hissenin uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket edebilmesi için firmanın büyüdüğünü görebilmek gerekir. Eğer şirket gelir ve kârını düzenli olarak artırabiliyorsa hissenin fiyatında da artış olması için uyun bir zeminin varlığından bahsedilecektir. İhlas Yayın Holding son beş yılın üçünde zarar açıklarken ancak ikisinde kâr edebildi. Geçtiğimiz yıl açıklanan kârda belli bir artış söz konusu. Ancak şirketin yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle kârı büyüttüğünü göz ardı etmemeli. Bir şirket için asıl olan esas faaliyetlerinden kâr edebilmek ve bu kârı büyütebilmektir. Hisse, Kasım 2010’da düzeltilmiş verilerle ilk açılışını 1,16 TL’den yaparken şimdilerde 64 kuruştan işlem görüyor. Ekim 2020’de gerçekleştirdiği atakla 1,48 TL’ye çıkmıştı. Fakat bu seviyede tutunamadı. Şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kâr etmesi ve bu kârı büyütmesi gözlenmediği sürece arada ataklar olsa da güçlü ve istikrarlı çıkış her zaman için zayıf kalacaktır.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABK04 Temmuz 2022 10:52

    İhlas Holding ve tüm şirket guruplarındaki alım satımlar şüpheli. Bir gurup var, sürekli kendilerine alıp satıyorlar, hacim gösteriyorlar. Bu şirketlerin İMKB tarafından incelenmesi ve küçük yatırımcının zararının karşılanması gerekir. Firmanın kendisi istemediği sürece fiyat artmayacaktır...

  • EKRİKS04 Temmuz 2022 11:46

    İhlas grubu hisseleri bir grubun elinde olup % 60-70 toplamadan asla yükseltmezler taki KY bitirilene kadar ki hepsi de bitme noktasında.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ04 Temmuz 2022 10:13

    Bİr maydenusun demeti 5 TL ihlas grubu hisse senetleri 0,50-0,70 TL bunlar resmen dolandırıcı tüm şirketleri artık koddan atılmalıdır.Yeşil sermayeli şirketlerden uzak durmak lazım.mesala ülker grubu hisse senetleride aynı .ülker gıda 2008 de 2 $ civarında idi şimdi 1 $ dahi etmiyor.

  • Tiktak04 Temmuz 2022 09:53

    İhlas hisseleri sahiplerini en kısa yoldan götürür, nereye bilen yok!