Ana SayfaHisse Öneri ListesiSatın alma ile gelen yüzde 37 potansiyel---

Satın alma ile gelen yüzde 37 potansiyel

3 / 3
Satın alma ile gelen yüzde 37 potansiyel
06 Mayıs 2014 - 09:46 www.borsagundem.com

Teknosa 1Ç14 Mali Sonuç Açıklaması: Marjlar döviz cinsi kiralar ile birlikte arttı  Teknosa 1Ç14’de Teknosa 4 milyon TL zarar açıklayarak hem piyasa beklentisi olan 3 milyon TL’nin hem de bizim beklentimiz olan 1,5 milyon TL’nin altında kaldı. Şirket 682 milyon TL satış rakamıyla da beklentilerin altında performans sergiledi.  Şirketin gelirlerine baktığımızda yıllık bazda sadece % 3 büyüdüğünü görüyoruz. Ancak geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde yapılan toptan satışın etkisini çıkarttığımızda gelirler yıllık bazda %11 büyüdü. Teknosa 1Ç14’de toplamda 5bin metrekare net satış alanı ekleyerek toplam satış alanını 171bine yükseltti. 11 mağaza açılışı yapan şirket 7 mağazasını da kapatırken çeyreği 298 mağaza ile bitirdi. İnternet satışları ise yıllık bazda %131 büyüyerek 63 milyon TL’ye çıktı. Şubat ayından itibaren elektronik ve bilgisayar uygulanan 9 taksit sınırlaması ve cep telefonu satışlarına taksit yapılmasının yasaklanması şirketin gelirlerini olumsuz etkiliyor. 

Artan internet satışlarına rağmen Teknosa brüt marjını 1, yp arttırmayı başardı. Rekabetin azaldığı birinci çeyrekte şirketler daha az kampanya yaparak karlılıklarını korumaya çalıştılar. Ancak Kliksa’nın tekrar lansmanı dolayısıyla artan operasyonel giderler ve döviz bazında kira gelirlerinin negatif etkileri FAVÖK marjının 2,1yp aşağı gelmesine neden oldu. FAVÖK rakamı ise yıllık bazda %51 oranında düşerek 12 milyon TL’ye geriledi. Yılın ilşk çeyreğindeki 4 milyon zarar net kar marjını %-0,6 oranına düşürdü. 
 
Teknosa birinci çeyrek sonuçlarının ardından yıl sonu tahminlerini güncelledi. Buna göre, yıl sonu ciro tahminini 4 milyar TL’den 3,5-3,8 milyar TL aralığına çeken şirket FAVÖK marjı tahminini de %4,2-4,7 aralığından %4,0-4,5 aralığına çekti. 
TKNSA AL 11% Potansiyel

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)