Ana SayfaPiyasaRoyal Halı ve Ege Profil sorusu---

Royal Halı ve Ege Profil sorusu

1 / 2
Royal Halı ve Ege Profil sorusu
15 Şubat 2017 - 09:25 www.borsagundem.com

MALİ YAPISI BELİRSİZ

SORU (1) - Royal hissesi çıktığı günden beri düşüyor. Son bilançosuna göre kâr çıktı ama borcu çok fazla. Firmadan bilgi alamıyoruz…

Mahmut Erdemir

CEVAP - Mayıs 2013’te borsada işlem görmeye başlayan Royal Halı, ilk günden bu yana sürekli düşüyor. Hisse, arada yukarı ataklarda bulunduysa da bu çıkışlar sınırlı kaldı ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bıraktı. Son olarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaşadığı düşüşün ardından nominal değerinin altına kaydı. Şimdilerde de 80 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ancak hissenin daha da gerilememesi için mali yapısını güçlendirebilmesi gerekiyor. Halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan şirketin 2016 yılına ait altı ve dokuz aylık bilançoları kamuyla paylaşılmadı. Söz konusu mali tabloların açıklanması için 30 Haziran 2017 tarihine kadar ek süresi bulunuyor. Bu tarihe kadar süresi gelecek diğer dönemlere ait bilançoların da yayınlanması gerekiyor.

Yatırımcılar borsada alımda bulunurken firmaların mali yapısının ne boyutta olduğunu bilmeleri şart. Royal ise yatırımcısına bu imkanı veremiyor. Son açıklanan 2016 yılı ilk çeyrek bilançosuna göre kârını artırmış olması bu aşamada fazla manalı değil. Zira şirketin geçen zaman dilimindeki gerçek mali durumunun ortaya çıkması gerekiyor. Yatırımcıların ise belirsiz bir ortamda alımda bulunmaları gereksiz yere risk üstlenmeleri anlamına gelecektir. Böylesi bir yaklaşım yerine gelir ve kârlılığını artıran firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ15 Şubat 2017 15:23

    AKIL DIŞI BORSAMIZ VAR IŞIKLAR GURBU TÜM ŞİRKETLERİ BORÇ BATAGINDA SAHİBİ COMDO ALMAYA KALKIYOR SEN PİYASAYI DEVLETİ DOLANDIRIYORSUN DUR DİYEN YOK.