Ana SayfaYatırımcı KöşesiRoyal Halı ve Aksa Enerji sorusu---

Royal Halı ve Aksa Enerji sorusu

2 / 2
Royal Halı ve Aksa Enerji sorusu
18 Mayıs 2020 - 09:34 www.borsagundem.com

SANTRAL HABERİ İVMEYİ YÜKSELTTİ

SORU - Aksa Enerji’nin 2020 1. Çeyrek bilançosu ne zaman açıklanır? Hissedeki çıkışın sebebi iyi bir kar olabilir mi? 

Murat Sinmiş

CEVAP - Aksa Enerji henüz ilk çeyrek bilançosunu açıklamadı. Şirketin bilançosunu haziran ayının ilk haftasına kadar açıklaması bekleniyor. Firmanın 2019 yıl sonu bilançosunda kârını kayda değer oranda artırdığını görmekteyiz. Aynı performansı devam ettirmesi halinde 2020’nin ilk çeyreğinde de artış devam edecektir. Ancak piyasada genel beklenti bir önceki yılın aynı dönemine göre bir miktar düşmesi yönünde. Şirketin zarardan kâra geçerken son üç yıldır kâra devam ediyor. Açıklanması beklenen kâr miktarının azalacağı yönlü tahminler olsa da kârın devam etmesini olumlu değerlendirmek gerekir. Hissede ise kısa vadede piyasaya uyumlu bir hareketlilik görülüyor. Mart ayının ikinci yarısından bu yana kademeli bir çıkış var. Ancak 12 Mayıs gününden itibaren çıkış ivmesinin arttığı görülüyor. Bunda Özbekistan’da kurulacağı açıklanan santralin etkisi bulunuyor. Şirket 12 Mayıs 2020 günü, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te doğal gaz santrali kurulması ve üretilecek elektriğin 25 yıl boyunca satışının üstlenildiği yönündeki açıklaması ile birlikte hissenin de hızla yükseldiği gözlendi. Açıklamaya göre yer tahsisinin ardından 12 ay içinde santralin devreye alınması hedefleniyor. Söz konusu haber, hissedeki çıkışa ivme katarken talebin de yükselmesinde etkili oldu. 


YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSA COZUMLERI12 Haziran 2020 06:03

    yeni bilançodan sonra tekrar yorumlamanızı gerçekten çok isterim

  • calışkan19 Mayıs 2020 19:55

    ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ' Bugün önemli bir lansman çalışması yapıldığını kaydeden TMSF Başkanı Gülal, şöyle dedi: "Rakamı duyunca ben de şaşırdım. 350 yeni kreasyon denince zor bir iş yapmış olduklarını buradan anladım. Ben milletin emanetine hassasiyet gösterdikleri için tüm yönetim kurulu ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Royal Halı ailesi dünden daha kuvvetlidir. Siz hayallerinizi ileriye taşıyacaksınız. Biz de şirketimizi ileriye taşımak adına üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğiz."

  • BORSA 6619 Mayıs 2020 19:07

    royal halı bence Türkiye sınırlarını çoktan aşmış yenilikçi yapısı ve kalitesiyle bu yıl da 350 çeşit yeni ürününü tanıtmış 2019 yılı 158 milyon ihracatıyla toplam 295 milyon cirosu olan 2020 hedefi %40 büyüme olan yoluna sağlam adımlarla devam eden bir dünya markası (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)

  • BORSA COZUMLERI19 Mayıs 2020 12:41

    royal halı türkiyenin en sağlam şirketi çünkü arkasında tmsf var, gerçi tmsf'nin olmasına da gerek yok şirketin döviz pozisyonu 120 milyon artı, royal halının sadece sigorta bedeli arsa ve isim hakkı hariç 583 milyon, bu sayıyı hisse başına bölersek lot başı 9,7 Tl ye karşılık geliyor.Royal halı gerçekten de Türkiyenin halı sektöründe en kaliteli şirketi. üç markası var (Royal, Pierre cardin, Atlas). Yenilikçiliği ve kalitesiyle önümüzdeki yıllarda ihracatıyla dünyada da ön sıralarda kendinden söz  ettirecek. Bugün bile artan ihracatıyla kendinden söz ettirmeye başlamış bir şirket. AYRICA 14.05.2020 TARİHLİ SON KAP HABERİYLE ÖZ SERMAYESİ ARTIYA GEÇMİŞTİR. Biraz araştırarak haber yapın. (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)