Ana SayfaYatırımcı KöşesiRoyal Halı ve Aksa Enerji sorusu---

Royal Halı ve Aksa Enerji sorusu

1 / 2
Royal Halı ve Aksa Enerji sorusu
18 Mayıs 2020 - 09:34 www.borsagundem.com

ZARARLA ÇIKIŞ BİR YERE KADAR

SORU - Royal’de olan nedir anlayabilmiş değilim. Bir bakıyorsun taban olmuş bir bakıyorsun tavan. Sebebi nedir? Hissenin yönü nedir? 

Ayşe Erdal

CEVAP - Yeni bir trendin borsada yaygınlaştığını görmekteyiz. Dar hacimli ve düşük sermayeli şirketlerde hızlı girişlerle hisselerin tavan yaptırıldığı, hatta bu tavanların günlerce sürdüğünü görebilmekteyiz. Sorun ise sonrasında da aynı hızla hissenin geri dönmesi ve bu defa da tabanla aşağıya kayması. Bu da özellikle bireysel yatırımcıların mağdur olma ihtimalini artırmakta. Benzer hareketin Royal Halı’da da yaşandığını görmekteyiz. Royal Halı hissesinde uzun süredir bazen tavan bazen taban şeklinde hareketlenmeler gözleniyor. Son beş ayda bu hareket tarzı daha da marjinalleşti. Bu anlamıyla hissede öngörüde bulunabilmek hayli zor. Şüphesiz bunda hissenin Yakın İzleme Pazarı’nda bulunmasının etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. Mali yapısı oldukça sıkıntılı olan ve sürekli zarar eden şirkete yatırımda bulunmak hayli riskli. Firma son dört yılda sürekli zarar etti. Son açıklanan 2019 yıl sonu bilançosundaysa zarar artarak devam etti. Maliyet ve giderlerindeki yüksek tutar esas faaliyet zararı yazmasına yol açarken diğer faaliyet giderleri ile dönem sonunda zararını büyütmekte. Henüz 2020 ilk çeyrek bilançosu açıklanmayan firmanın özsermayesi ekside bulunuyor. Teknik olarak iflas konumunda bulunan şirkete yatırımda bulunmak gereksiz risk almak anlamına gelecektir. Takip için her şeyden önce kâra geçeceğine dair güçlü işaret alabilmek yerinde olacaktır.


YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSA COZUMLERI12 Haziran 2020 06:03

    yeni bilançodan sonra tekrar yorumlamanızı gerçekten çok isterim

  • calışkan19 Mayıs 2020 19:55

    ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ' Bugün önemli bir lansman çalışması yapıldığını kaydeden TMSF Başkanı Gülal, şöyle dedi: "Rakamı duyunca ben de şaşırdım. 350 yeni kreasyon denince zor bir iş yapmış olduklarını buradan anladım. Ben milletin emanetine hassasiyet gösterdikleri için tüm yönetim kurulu ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Royal Halı ailesi dünden daha kuvvetlidir. Siz hayallerinizi ileriye taşıyacaksınız. Biz de şirketimizi ileriye taşımak adına üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğiz."

  • BORSA 6619 Mayıs 2020 19:07

    royal halı bence Türkiye sınırlarını çoktan aşmış yenilikçi yapısı ve kalitesiyle bu yıl da 350 çeşit yeni ürününü tanıtmış 2019 yılı 158 milyon ihracatıyla toplam 295 milyon cirosu olan 2020 hedefi %40 büyüme olan yoluna sağlam adımlarla devam eden bir dünya markası (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)

  • BORSA COZUMLERI19 Mayıs 2020 12:41

    royal halı türkiyenin en sağlam şirketi çünkü arkasında tmsf var, gerçi tmsf'nin olmasına da gerek yok şirketin döviz pozisyonu 120 milyon artı, royal halının sadece sigorta bedeli arsa ve isim hakkı hariç 583 milyon, bu sayıyı hisse başına bölersek lot başı 9,7 Tl ye karşılık geliyor.Royal halı gerçekten de Türkiyenin halı sektöründe en kaliteli şirketi. üç markası var (Royal, Pierre cardin, Atlas). Yenilikçiliği ve kalitesiyle önümüzdeki yıllarda ihracatıyla dünyada da ön sıralarda kendinden söz  ettirecek. Bugün bile artan ihracatıyla kendinden söz ettirmeye başlamış bir şirket. AYRICA 14.05.2020 TARİHLİ SON KAP HABERİYLE ÖZ SERMAYESİ ARTIYA GEÇMİŞTİR. Biraz araştırarak haber yapın. (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)