Ana SayfaPiyasaReysaş GYO ve Sarkuysan sorusu---

Reysaş GYO ve Sarkuysan sorusu

1 / 2
Reysaş GYO ve Sarkuysan sorusu
12 Nisan 2017 - 08:48 www.borsagundem.com

TEMETTÜ BİLGİSİ HENÜZ AÇIKLANMADI

SORU (1) - RYGYO ile ilgili kar payı dağılımı ve ne zaman yapılacağına dair bilgi mevcut mu? Hisse beklenen karlılığa rağmen neden hala 1,15 ve 2,00 bandına hiç çıkamadı? 

Serkan Öztürk 

CEVAP - Borsada işlem gören kimi firmalar kâr ettiği halde bu kârı dağıtmak yerine şirket bünyesinde tutmayı tercih edebilmekte. Reysaş GYO da geçtiğimiz yıl tercihini bu yönde kullandı. Son beş yıl içinde her yıl kâr açıkladığı gözlenen şirketin geçtiğimiz iki yıl içinde ise elde ettiği kâr rakamı önceki yıllardan daha yüksek. Bununla birlikte 2016 faaliyet döneminde kârı azaldı. Şirketin satış gelirlerinde kayda değer bir artış olmamasına rağmen son iki yılda diğer faaliyetlerden elde edilen gelirdeki çıkış şirketin dönem sonu kârını olumlu yönde etkiledi. Fakat bu kalemden gelen gelirin önümüzdeki yıl devam edip etmeyeceği belirsiz. Bu durum yatırımcıların hisseye temkinli yaklaşmasına neden oluyor. 

Temmuz 2010’da borsaya açılan ve 2015 yılına kadar düzenli şekilde nakit temettü dağıtımında bulunan Reysaş GYO’nun bu yıl kâr payı dağıtıp dağıtmayacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz yıllardaki uygulaması göz önüne alındığında 2011 yılı hariç diğer senelerde yılın ikinci yarısında temettü dağıtımında bulunduğu gözleniyor. Bu aşamada konuyla ilgili şirketin açıklaması bulunmuyor. Öte yandan artan uzun vadeli yükümlülükleri göz önüne alındığında şirketin mali yapısını güçlü tutabilmek gayesiyle bu yıl nakit temettü ödemesinde bulunmamayı tercih etmesi şaşırtmamalı. 

Tüm bunlardan ayrı olarak fiyat hareketi takip edildiğinde hissenin 2 Mart 2017 günü en yüksek 95 kuruşa kadar çıktığı gözleniyor. Sonrasında geriledi ve şimdilerde 76 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yatırımcıların kârdaki istikrarlı çıkışın devam edeceğine dair şüpheli yaklaşımı hisseye talebi sınırlarken fiyat artışının da önündeki en önemli engel olmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim12 Nisan 2017 12:15

    sarkuysandaki içten bilgili hisseleme olayları aynen devam ediyor..içten bilgili..temettüleri aldılar hisseye baskı beleşe hisseyi alış..en önemlisi 3 milyarlık hammaddenin alım cazibesi deniyor***

  • sarkuysan12 Nisan 2017 12:08

    sarkuysandaki olaylar herkesin dilinde..yakın izlemede olduğu biliniyor..her an...

  • perihan12 Nisan 2017 10:03

    sarkuysanın sorunu yönetimdekilerin içten bilgili hisse operasyonları..bunun için fiyat düşük tutuluyor..şirket bilençosuna da yansıyan bu durumun vergi zararlarıda yarattığı herkesin dilinde..ayrıca yönetimin bu operasyonlarının ve hisse düşük fiyatlarının izlendiği**söyleniyor..