Ana SayfaPiyasaPPK kararına ne dediler---

PPK kararına ne dediler

2 / 4
PPK kararına ne dediler
17 Eylül 2013 - 15:34 www.borsagundem.com

Halk Yatırım Ekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, Merkez Bankası’nın küresel sermaye hareketlerinde gözlenen iyileşme eğiliminin sürebileceği beklentisine sahip olduğu izlenimi aldıklarını belirtti.
Banu Kıvcı Tokalı, Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin bugünkü PPK toplantısında, sadece faiz tarafında değil, döviz likidite araçları tarafında da herhangi bir değişikliğe gitmediğini aktarırken, "Küresel risk iştahında son dönemde gözlenen iyileşme belirtileri ve TL’nin değer kazancı yönündeki eğilimi, döviz enstrümanlarının gündemegelmesini önlemiş ya da ertelemiş görünüyor" diye konuştu.
Geçen faiz toplantısı sonrası yayımlanan notta yer alan, 'küresel düzeyde para politikalarına ilişkin artan belirsizlik nedeniyle sermaye akımlarında gözlenen zayıflama' ibaresinin yeni notta yer almadığının görüldüğüne dikkat çeken Banu Kıvcı Tokalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Ek olarak, para politikasındaki 'temkinli duruşun güçlendirilmesi' ifadesi de 'temkinli duruşun korunması' şekline yumuşatılmış görünüyor. Söz konusu değişikliklerden, Merkez Bankası’nın küresel sermaye hareketlerinde gözlenen iyileşme eğiliminin sürebileceği beklentisine sahip olduğu izlenimi alıyoruz.
Enflasyon görünümüyle ilgili olarak, genel aşağı trend beklentisi korunurken  çekirdek enflasyon tarafında hedefin üzerindeki seyrin bir süre daha devam edeceği beklentisi ön plana çıkıyor. Bu durumun fiyatlama davranışı üzerinde yukarı yönlü baskı yaratması riskine karşı da para politikasındaki temkinli duruşu devam edecek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)