Ana SayfaHisse Öneri ListesiYüzde 21 ve yüzde 41 yükselme potansiyelli hisseler---

Yüzde 21 ve yüzde 41 yükselme potansiyelli hisseler

2 / 2
Yüzde 21 ve yüzde 41 yükselme potansiyelli hisseler
26 Ocak 2018 - 10:32 www.borsagundem.com

Yüksek seyreden yassı çelik fiyatları Erdemir için güçlü bir 2018'e işaret ediyor. Çelik fiyatlarında 2017 başından bu yana gözlemlenen yükseliş ve hammadde maliyetlerinin görece aynı seviyelerde seyretmesi ile hammadde giderlerinin satışlara oranı 2012 yılındaki %66 seviyesinden 2016'da %51'e düştü. Söz konusu olumlu trend 2017'de de devam etti ve şirket yılın ilk dokuz ayını %28 FAVÖK marjı ile tamamladı. FAVÖK marjının yılın son çeyreğinde %30 olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Diğer yandan, zayıf TL ve yüksek kapasite kullanımı da hammadde dışı maliyetlerde Dolar bazında ciddi tasarruf sağladı. Cari çelik ve hammadde fiyatları ve zayıf TL ile şirketin 2018 yılında da FAVÖK marjını %25'lerde koruyabileceğine işaret etmektedir.    Şirketin yurtiçi pazarda fiyatlama gücünü koruyabilmesi için kapasite artışı yapması gerekecektir. Erdemir 2011 yılından bu yana yüksek temettü dağıtımı yaparken, işletme sermayesi tasarrufları ve düşük yatırım ihtiyaçları çerçevesinde 2,35milyar Dolar borç ödemesi gerçekleştirdi ve son dönem itibariyle 408mn Dolar net nakit pozisyonuna ulaştı. Erdemir'in 2014 yılından bu yana 9mn ton seviyesindeki kapasitesinin tamamına yakınını kullandığını göz önünde bulundurduğumuzda, şirket ithalat ve diğer yerli üreticilere karşı pazar payı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Şirket'in yurtiçi piyasada fiyatlama gücünü koruyabilmesi için önümüzdeki dönemde kapasite artışı planları gündeme gelebileceğini düşünüyoruz. Şirketin son dönem itibariyle 408mn Dolar net nakit pozisyonu itibariyle, olası bir kapasite artışı kararının şirketin temettü ödeme kapasitesini olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyoruz.

Rekor bir 4. çeyrek bekliyoruz. Erdemir'in 4. çeyrek finansallarını 2. Şubat'ta açıklaması bekleniyor. Şirketin 4. çeyrekte de yüksek kapasite kullanımı ve güçlü seyreden yassı çelik fiyatlarından faydalanmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Ortalama fiyatlarda Dolar bazında görülen yaklaşık %30'luk artışın etkisiyle gelirlerin %21 büyümeyle 1,39milyar Dolar olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Artan çelik fiyatları ve zayıf TL'nin de etkisiyle Şirketin 4. çeyrekte rekor seviyede faaliyet karı ve net kar açıklamasını bekliyoruz. 4. çeyrekte Erdemir'in net karının 291mn Dolar olarak gerçekleşmesini ve net karın tüm yılda 1 milyar dolar seviyesine yükselmesini öngörüyoruz.

Tavsiyemizi Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltiyoruz

Son iki yılda hisse fiyatında görülen rallinin ardından hissenin FD/FAVÖK çarpanı bazında halen son dört yıllık ortalamasına yakın işlem gördüğünü söyleyebiliriz. Diğer yandan, hisse hedef fiyatımıza ulaştığı takdirde dahi söz konusu çarpan global benzer şirketlerin ortalaması seviyesine gelecektir. Erdemir için 12TL hedef fiyatımız dünkü kapanışa göre %20 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. TL'nin güçlenmesi, çelik fiyatlarında olası düşüş ya da hammadde maliyetlerinde yükseliş ve yurtiçinde yassı çelik için uygulanan ithalata karşı koruma önlemlerinin kaldırılması tavsiyemiz için en önemli risk unsurları olarak sıralanabilir.

Oyak Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • el berekeci03 Şubat 2018 23:39

    albaraka alın ya yani dostlar

  • şenol01 Şubat 2018 19:02

    emlak konut hedef 5 lira

  • SAKİN SEL30 Ocak 2018 03:15

    DÖVİZ KURUNDAKİ YÜKSELİŞ, KİRLİ ODAKLARIN ELİNİ GÜÇLENDİRİRKEN, ŞİRKETLERİMİZİDE ZORA SOKUYOR DÖVİZDEN ÜÇ KURUŞ KAZANMAK İSTERKEN,ASLINDA KİMLERE HİZMET EDİLDİĞİ ŞİMDİDAHA İYİ ANLAŞILIYOR.BUNDAN SONRA, DÖVİZDEN GELECEK KAR BANA HARAM OLSUN.(SİZİN ÜÇ KURUŞUNUZLA DÖVİZ, BORSA İNİP ÇIKMAZ DİYEN, DOLAR SEVİCİ YORUMCULARA DA İTİBAR ETMİYORUM. DAMLAYA DAMLAYA NASIL GÖL OLDUĞUNU GÖRÜYORUM.) ŞİMDİ BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURAN, KİRLİ ODAKLARIN İSTEDİĞİNİN TAM TERSİNİ YAPAN, KENDİ BORSASINA DESTEK VEREREK, VATANSEVERLİĞİNDEN PARA KAZANAN, BİST YATIRIMCILARI OLMUŞTUR. BORSA YÜKSELDİKÇE TV DE BAZI DOLAR SEVİCİLERİN SURATLARININ NASIL ASILDIĞINI KEYİFLE İZLEYİN MESAJIM AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR

  • Tarkan29 Ocak 2018 10:20

    Emlak konut gyo potansiyeli en yüksek hisse.

  • foşurtu03 Şubat 2018 23:39

    ya yani evet katılıyorum :O

  • boğa26 Ocak 2018 12:42

    işte bize böyle raporlarla gelin... bir çırpıda okudum bravo