Ana SayfaYatırımcı KöşesiPoliteknik Metal ve Dyo Boya sorusu---

Politeknik Metal ve Dyo Boya sorusu

1 / 2
Politeknik Metal ve Dyo Boya sorusu
19 Ekim 2020 - 08:30 www.borsagundem.com

TEDBİR SİSTEMİ DEVREDE
SORU- Yeni bir yatırımcıyım. Politeknik ile alakalı düşünceleriniz nedir? Hisse kısa vadede ciddi prim yaparak tavan gördü. Düşüşe mi geçti? Tekrar yükselir mi? Buradan yatırım yapılır mı? 

Hasan Güler 

CEVAP- BIST 100 Endeksi dışında olan ve Alt Pazar’da işlem gören Politeknik Metal, yıl içinde ciddi prim yapan hisselerden birisi. Düşük sermaye yapısıyla hisseye yönelimde bulunan az miktardaki likit, hissede hızlı bir çıkışın yaşanmasına yol açabiliyor. Piyasada benzer nitelikteki hisselerde aynı çıkışlar yaşanmakta. Ancak göz kamaştıran bu çıkışların düşük hacimle gerçekleşmesi yaygın şekilde yatırımcıların kazanç elde etmesine mani olurken asıl kârı zirve seviyesinde talebin güçlendiği noktada satanlar almakta. Neticede bireysel yatırımcıların zirve seviyesini gözleme imkanı bulunmadığı için böylesi hisselerde, çıkış trendi esnasında gerçekleştirilecek satışlar neticesinde getiri elde etmek olanak dahilinde olabilmekte. Aksi takdirde kağıt üzerindeki kârların realiteye dönme ihtimali hayli zayıflamakta. Benzer durum Politeknik Metal için de geçerlidir. Hisse mart ayında 54,40 TL’yi test ederken düşük hacimle yükseldi ve 15 Ekim 2020 günü 392,20 TL’ye kadar çıktı. Sonraki gün ise gelen satışlarla hisse 353 TL kapanış fiyatı ile taban oldu. Mevcut kapanış fiyatına göre piyasa göstergeleri hissenin ucuz olmadığı yönünde güçlü sinyaller veriyor. Satışların devamı halinde düşüşün de sürmesi gündeme gelecektir. Öte yandan hissede tedbir sistemi devreye alınmış durumda. 16 Ekim 2020’den itibaren üç ay süreyle hisse tek fiyat sistemi ile işlem görecek. Ayrıca bu süreçte yapay dalgalanmalara yol açmaması için emirlerde değişiklik ve iptallere izin verilmeyecek.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan19 Ekim 2020 17:12

    açığa satış olmadığı için bist 30 hisse dışındaki, zarar açıklayan şerketlere dolandırıcılar, hergün tavan tavan götürdüler. balon patlamak üzere, bayrak, son  alıcının elinde kalır :D 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Ekim 2020 10:26

    buralardan her iki hisse senedi alanlar iyi mallandılar 10 sene zararınızı çıkartamazsınız.

  • Bika19 Ekim 2020 08:49

    Manipülasyonla yükselmiş, bilançosuyla bağlantısı kopmuş balon hisseler.