Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

2 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

PATRON FİRMASI DEĞİL HALKA AÇIK FİRMA OLARAK YÜRÜMEYİ SEÇTİK

Borsagundem.com-Nasıl karar verdiniz halka arza?

Atila Yaman-Bir defa şirketi 29 senedir büyüttük. Mesut Bey’le benim  arkadan gelen jenerasyonda bu işi götürecek birileri yok. Dolayısıyla ya bu işi kurumsal yapıya dönüştürecektik ya da doğrudan doğruya birisine devrederek sonlandıracaktık…

-Şirketin sahibi, kurucusu kim?

Atila Yaman-Ben şirketin sahibiyim, kurucusuyum. Ben esasen Teknik Üniversite öğretim üyesiydim. Metalürji Bölümü’nde. Ben ayrıldığımda Mesut Bey’de öğrenciydi bizim üniversitede. Onu bursiyer olarak Amerika’ya gönderdik. Üniversiteye gelecekti ama gelmedi. Sonra biraz Eğreli’de çalıştı, oradan bize geldi. 27 senedir beraberiz. Dediğim gibi, bizden sonra bu işi götürecek birileri olmadığı için, ‘kurumsallaştıralım, biraz halka açalım’ istedik.  Ana amaç bu. Patron firması olarak bundan sonra yürümesi mümkün değil. Biz halka açılarak profesyonel bir yapıyla yürümeyi seçtik.

-Ne iş yapıyor Politeknik tam olarak…

Atila Yaman-Esasen alüminyum yüzey işlemlerde kullanılan kimyasalları üretiyor. Alüminyum çok kolay oksitlenen bir metal. Dolayısıyla eğer yüzeyinde herhangi bir işlem yapmadan kullanırsanız kısa sürede yüzeyinde kolay, çok çirkin ve içine işleyen bir oksidasyon başlıyor. Özellikle günlük yaşamda çok kullanılan pencere, çerçevesi,  teknik profiller gibi malzemelerin yüzeylerinde bir işlem yapılıyor. Bu işlem de fanatik oksidasyon işlemi. Bu alüminyum yüzeyinde kendi içinde oluşan bir oksit tabakası oluşturuluyor. Bu oksit tabakası taban metali koruyor.  Bu, işte eroksal olarak bilinen,  çerçevelerde, profillerde gördüğünüz gibi bir oksit tabakası, genel boyama kullanılıyor. Önce statik boya çok popülerdi, son yıllarda ise alüminyum yüzeyindeki eroksal yapmak, oksitleme yapmak çok moda haline geldi. O nedenle biz de bu işe birazcık daha fazla eğildik.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)