Ana SayfaPiyasaPlastikkart ve Gersan sorusu---

Plastikkart ve Gersan sorusu

1 / 2
Plastikkart ve Gersan sorusu
13 Temmuz 2018 - 08:15 www.borsagundem.com

YATAY KANALIN TABANINDA

SORU (1) - PKART’ın sahibi olduğu Gemalto şirketi Thales tarafından satın alındı. Dolaylı olarak Thales Pkart’ı da satın almış oluyor. Bu satın alınma olayı Pkart hissesini nasıl etkiler? Zorunlu çağrı olursa hangi fiyattan olur? 

Ahmet Yıldırım

CEVAP - Plastikkart’ın sermayesinin yüzde 66,20’si Gemalto N.V.’ye ait bulunuyor. Geçtiğimiz yıl aralık ayında basında yer alan haberlerde söz konusu hissedarın Fransız savunma teknolojileri şirketi Thales’e satıldığı bilgisi yer aldı. Satışın kesinleşmesi durumunda Plastikkart’ın nihai hakim ortağının da değişmesi gündeme gelecek. Böylesi bir durumda yeni hakim hissedarın diğer hissedarlara yönelik çağrıda bulunması söz konusu olacak. Ancak mevcut durumda henüz satın alınmaya dair firma tarafından yapılan bir açıklama bulunmuyor. Diğer ortaklara çağrı yönünde karar alınması halinde rakam o tarihteki hesaplamaya göre netlik kazanacak. Bu noktada hemen belirtmek isteriz ki bir hissede zorunu çağrı ihtimaline dayalı alım yerine firmanın mali performansının göz önünde bulundurulması daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Plastikkart için de durum farklı değildir. Şirketin geçmiş yıl mali tabloları incelendiğinde kâr büyümesi olsa da bunun oldukça zayıf kaldığı görülüyor. Son açıklanan 2018 ilk çeyrek bilançosunda ise kârda azalma yaşandı. Şirketin düşük performansı hissenin fiyatının da uzun vadede yatay seyretmesinde etkili oluyor. Şimdilerde uzun vadede içinde bulunduğu yatay kanalın taban seviyesinde olan hissenin yönünü yukarı çevirmesi olasılığı yüksek. Ancak mevcut trendin dirençbölgesinin üzerine çıkabilmesi ve yukarı hareketini sürdürebilmesi için kârını istikrarlı şekilde artırabilmesi şart. Hakim ortak değişikliği bu noktada ne denli etkili olacağını ise ilerleyen süreçte göreceğiz. Firma bu hedefi başarabildiği ölçüde hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyacaktır. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hisseci13 Temmuz 2018 08:35

    Amerikada ve Avrupanın birçok ülkesinde elektrikli otomobil kullanımı yaygınlaşıyor neredeyse her park yerinde otomat şarj istasyonları bulunmakta Türkiyeninde bu yeni dönüşümde yerli oto üretimi kapsamında şarj istasyonlarının öncelikle Türkiye genelinde tamamlanması gerekiyor.Bu bağlamda teslanında doğu avrupa ve türkiye içinde bu şirketle yakın temasta olduğunu biliyoruz.Eğer bu şirket kurumsal yönetilirse teslanın doğu avrupa tedarikçisi olarak çok yol alır.Aksi halde tesla alır kendi yönetir şahsi kanaatimdir kesinlikle YTD...