Ana SayfaYatırımcı KöşesiPınar Süt ve Rhea Girişim sorusu---

Pınar Süt ve Rhea Girişim sorusu

1 / 2
Pınar Süt ve Rhea Girişim sorusu
19 Ağustos 2020 - 09:06 www.borsagundem.com

KÂR SATIŞLARI ETKİLİ

SORU- Pınar Süt’te geçici bir düşüş mü yaşanıyor? Uzun vadede yatırım için güvence verir mi Çin’e olan süt ihracatından dolayı? 

Harun Birtane 

CEVAP- Pınar Süt, geçtiğimiz mart ayından bu yana kayda değer bir performans sergiledi.. Hisse, 19 Mart 2020 günü en düşük 7,55 TL’yi test ederken sonrasında piyasada gözlenen çıkışa paralel bir yükseliş gerçekleştirerek 28 Mayıs günü 22,90 TL’ye kadar çıktı. Söz konusu zirvenin ardından da kâr satışlarının ağırlık buldu. Geçen sürede zirvesinde yataya dönen hisse, ağustos ayının ilk günlerinden itibaren satışların yoğunlaşması üzerine yönünü aşağıya çevirdi. Satışların devam etmesi halinde ilk güçlü direnç seviyesi 15 TL’yi test etmesi gündeme gelecektir. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse kârda artış yaşandığı gözlenmekte. Artan satış gelirleri firmanın dönem sonu kârını büyüttü. Yılın ikinci yarısında önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonu bilançosunda da kârdaki büyümeyi gözlemek mümkün olabilecek. Böylece dört yıldır kârı düşen şirket uzun bir aranın ardından kâr rakamını yukarıya çevirmeyi başarabilecek. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket, pandemiye rağmen yılın ilk yarısında yatırımlarını sürdürdü. 10 Ağustos 2020 günü kamuyla paylaştığı faaliyet raporunda yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği yatırım tutarının 16,9 milyon TL olduğunu belirtirken bunun 5,9 milyon TL’sinin taşınmazlarla ilgili olduğunu, 9,2 milyon TL’sinin ise makine, demirbaş ve tesislerle alakalı olduğunu açıkladı. Faaliyet raporunda stratejilerine uygun olarak pazar yatırımlarına devam edildiği belirtildi. Firmanın kârında gözlenen artışın sürmesi ise arada kâr satışları yaşansa da hisseye ilginin canlı kalmasına olanak tanıyacaktır. Fiyat kazanç verileri de bunu teyit eder nitelikte. Özellikle 2019’un üçüncü çeyreğinden itibaren f/k oranının sektör ortalamasının üzerine çıktığı gözleniyor. Bu durum yatırımcı ilgisinin olduğu şeklinde yorumlanmalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR19 Ağustos 2020 11:42

    Tüm hisse senetleri şişmiş durumda bir elinizde patlar ise 10 sene sonra ancak zararınızı çıkartısınız.dikkatli olun derim.