Ana SayfaYatırımcı KöşesiPınar Süt ve Kalekim sorusu---

Pınar Süt ve Kalekim sorusu

2 / 2
Pınar Süt ve Kalekim sorusu
07 Haziran 2021 - 08:56 www.borsagundem.com

HEDEF İHRACATI ARTIRMAK

SORU- Kalekim’in borsada beklenen başlangıcı yapamamasının sebebi nedir? İkinci dönem bilançosu birinci dönem bilançosu gibi artış gösterir mi? Uzun vadede hissesinin izleyeceği yol hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Yunus Baytak

CEVAP- Bir yılı geçkin süredir bireysel yatırımcılardan borsaya yönelik artan bir ilgi gündeme geldi. Yaşanan ilgiyi fırsata çevirmek isteyen firmalar, halka arz yoluyla ciddi fon toplama imkanı buldu. Yatırımcıların yüksek talebi ilk zamanlarda hisselerde ciddi primlerin yaşanmasına olanak tanıdı. Aynı süreçte halka arzlara da yüksek bir ilgi vardı. Fakat son halka arzlara halihazırda ilgi aynı boyutta devam etse de söz konusu hisselerin borsada işlem görmeye başlamasından sonra aynı ilginin devam etmediği gözleniyor. Bu hisselerde ilk işlem gününden başlayarak satışlar öne çıkabilmekte. Sonucundaysa hisselerin fiyatının halka arz rakamının altına kaydığı gözlenmekte. Benzer durum Kalekim hissesi için de geçerli. Hisse, 14,75 TL’den halka arz olurken ilk işlem görmeye başladığı 18 Mayıs 2021 günü açılışını 14,79 TL’den gerçekleştirdi. Aynı gün 16,22 TL’ye kadar çıksa da devamında satıcıların etkinliği öne çıktı ve geriledi. Son işlem günü olan 4 Haziran 2021 günü de kapanışını 12,43 TL’den tamamladı. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise Fransa’da kuracağı iştiraki ile ilgili. Firma, faaliyet yürüttüğü yapı kimyasalları, boya sıva gibi faaliyet alanlarında satış ve pazarlama yapmak üzere, Fransa’da 10 bin Euro sermayeli Kalekim France unvanlı firmayı kuruyor. Şirketin 2020 yıl sonu bilançosunda açıkladığı gelirlerin yüzde 29’u yurt dışı satışlardan geldi. Fransa’da kuracağı iştiraki üzerinden satış kanallarını büyütebilmesi halinde ihracatını daha da artırması mümkün olabilecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hesapsız07 Haziran 2021 09:12

    Bence halka arzdan hisse alınmaz, ayende 3 lira yatıranın parası 2 lira oldu. Birinden 1 lira istesen vermez ama burada mliyon tl yi ayen e hayır etmiş oluyor.