Ana SayfaYatırımcı KöşesiPınar Su ve Ulusoy Elektrik sorusu---

Pınar Su ve Ulusoy Elektrik sorusu

2 / 2
Pınar Su ve Ulusoy Elektrik sorusu
30 Temmuz 2021 - 09:28 www.borsagundem.com

GELİRİ YÜZDE 5 ARTACAK

SORU-Ulusoy Elektrik, Sincan’da yeni çeşit malzeme üretimine geçeceği ve bununla gelirini artıracağı söyleniyor. Bilginin doğruluğu hakkında görüşlerini öğrenebilir miyim?

Okan Keser

CEVAP-Şirketlerin faaliyet yürüttükleri alanlarda yeni yatırımlara giderek hem maliyetlerini düşürmek hem de teknolojinin gelişen imkanlarından istifade etmek gayesiyle hareket etmeleri olağan bir durumdur. Aksi taktirde rekabet etmeleri mümkün olmayacağı gibi hem ürün kalitesinde geriye düşmeleri hem de teknolojiyi kaçırmaları olasılık dahilindedir. Böylesi bir durumun neticesindeyse gelirin azalması ve kârın düşmesi söz konusu olacaktır. Şirketlerin mali yapılarıyla orantılı şekilde mümkün olabildiğince yatırım perspektifi ile hareket etmeleri ise uzun vadede doğru bir yaklaşımdır. Aksi durumda zaman içinde geriye düşen bir kârlılığın oluşmasına sebep olabilecektir. Ulusoy Elektrik ile ilgili yakın tarihli gelişme geçtiğimiz mart ayında kamuyla paylaşıldı. Firma yaptığı açıklamada ana ortağı Eaton Corporation’ın bağlı ortaklıkları tarafından üretilen yeni primer ve sekonder orta gerilim ürünlerinin Sincan’daki tesislerinde üretileceğini belirtti. Firma söz konusu ürünlerin uzun vadede gelirlerine yüze 4-5 oranında artış sağlamasını öngörüyor. Geçtiğimiz yıl 10,5 milyon TL ile satış gelirini ikiye katlayan şirket, 2021’in ilk çeyreğinde 2,9 milyon TL tutarında gelir sağladı. Bu tutar bir önceki yılın yüzde 45 üzerinde. Kârı da aynı şekilde yüzde 67 arttı. Aynı ivmenin devam etmesi büyümenin de sürmesine olanak verecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ30 Temmuz 2021 10:14

    pınarsu ya yıllar önce 2 TL den almış idim 1 TL de uzun zaman süründürdüler zararına sattım 30 000 TL sildim.hiç bir zaman bilançosu kara geçmedi.hammaddesi ALLAH tan beleş olmasına rağman şirket bizi yıllıarca soydu durdu.bir tane ALLAH ın kulu da bunlara ne yapıyorsunuz demedi.borsada onlarca böyle şirket var.borsaya 10-15 şirketini sokmuşlar iki üç tane şirketi iyi gibi görünürler diğer şirketlerden milleti düdükler diğer şirketlerine kaynak olarak kullanırlar yada yurtdışana bu karları kaçırırlar.