Ana SayfaYatırımcı KöşesiPetrokent Turizm ve Kafein Yazılım sorusu---

Petrokent Turizm ve Kafein Yazılım sorusu

2 / 2
Petrokent Turizm ve Kafein Yazılım sorusu
07 Eylül 2021 - 08:46 www.borsagundem.com

AZERBAYCAN’DA GELİR ARAYIŞI

SORU- Kafein hissesinde eski canlılığın olmamasının sebebi nedir? Bundan sonra gidişatın aşağı olduğu anlamına mı geliyor?

Deniz

CEVAP-Borsada işlem gören hisselerin dönemsel olarak farklı dalgalanmalarda bulunmasını olağan görmek gerekir. Bir hissenin sürekli düşmesi kadar sürekli yükselmesini de beklememeli. Yükselişin fazla olması halinde gelen kâr satışları ile fiyat da aşağıya kayar. Öte yandan yaşanan düşüşün ardından fiyatın cazip hale geldiği noktada alımlarla fiyat da yukarı çıkacaktır. Kimi durumlarda da alıcı ile satıcı arasında dengeli bir durum oluşurken böylesi zamanlarda yatayda dalgalı bir seyir öne çıkar. Kafein Yazılım, geçtiğimiz yıl yükselen bir ivmeyle hareket etti. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 7,14 TL’ye kadar inerken Şubat 2021’de yine düzeltilmiş verilerle 35,63 TL’yi test etti. Sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi ve şimdilerde 24,66 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise Azerbaycan’da gerçekleştirilen yatırımla ilgili. Firma, yüzde 51 bağlı ortaklığı Karmasis Bilişim tarafından, siber güvenlik konusunda faaliyet gösterecek 10 bin dolar sermayeli Karmasis Azerbaycan MMC şirketine yüzde 20 ortak olmaya karar verildiğini belirtti. Geçmiş yıllarda kârını sürekli büyüten şirket, 2021’in ilk yarısında esas faaliyetlerinden yine kâr etmeyi bildi. Ancak yatırım faaliyet gideri kalemindeki yüksek tutar dönem sonunda zarara dönmesine yol açtı. Firma yılın kalan yarısında faaliyet gelirini artırmayı başarması halinde yıl sonunda kâra dönmesi mümkün olabilecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk07 Eylül 2021 11:30

    100 lira bile etmeyecek bir turizm şirketine yatırımcı nasıi 2.000 tl verip hissesini alıyor şaşıyorum.tabiki oyuncular allandıracak pullandıracak bir sürü kelam söyleyecekler ki satsınlar alt yapısı olmayan üretmeyen şirketlerden uzak durmalıııııııı