Ana SayfaYatırımcı KöşesiPera GYO ve Anadolu Sigorta sorusu---

Pera GYO ve Anadolu Sigorta sorusu

1 / 2
Pera GYO ve Anadolu Sigorta sorusu
19 Ağustos 2021 - 08:25 www.borsagundem.com

ZARARDAN KURTULMASI GEREK

SORU- Elimde Pegyo hissesi var. Bir iniyor bir çıkıyor. Ne yapacağımı bilemez oldum. Hisse hakkında bilgi verir misiniz?

Nurettin Kara

CEVAP- Gün içinde hisselerin dalgalanması olağan bir durumdur. Kimi hisselerde bu dalgalanma daha sert olurken kimisinde daha düşük seviyede oluşabilmekte. Söz konusu durumun biraz da hissenin hacmiyle alakalı olduğunu göz ardı etmemeli. Fiyat basamaklarında az miktarda alıcı ve satıcının bulunması dalgalanmaların da sert gerçekleşmesine yol açmakta. Bu nedenledir ki takip edilen firmaların büyüyen niteliklerinin yanı sıra işlem hacminin de olması sert dalgalanmaların minimize edilmesine olanak verecektir. Sürekli zarar eden bir mali yapıya sahip bulunan Pera GMYO, açıkladığı 2021 altı aylık bilançosunda da zararını sürdürdü. Yılın ikinci yarısında önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtmayacaktır. Geçtiğimiz şubat ayında yüzde 60 bedelli sermaye artırımına giden şirket, masraflar düşüldükten sonra kalan yaklaşık 50,4 milyon TL fonun 1,6 milyon TL’sini işletme sermayesinde kullandığını belirtti. Diğer ana kalem ise borçların ödenmesine gitti. Şirketin borçlarını ödeyerek mali yapısını güçlendirmesi önemli olsa da daha da önemli olanın kâr edebilmesi olduğu unutulmamalı. Bu noktada bedellinin bir katkısının olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Ağustos 2021 11:14

    valla bende üç aylık karlar çıkınca ve analistlerin hedef liste tablolarında olan karları %168-300 olan ülker gıda ,işfinans, oyak çimento aldım bayağı içerideyim.ben artık hiç borsaya güvenmiyorum.taş gibi hisse senetleri düşüyor batmak üzere olan hisse senetleri ralli yapıyor her gün.o yüzden gayet normel derim.