Ana SayfaPiyasaParsan ve Datagate sorusu---

Parsan ve Datagate sorusu

1 / 2
Parsan ve Datagate sorusu
01 Ekim 2018 - 08:16 www.borsagundem.com

DİRENÇ BÖLGESİNİ ZORLUYOR

SORU- Yükseliş trendine giren Parsan’ın tamamlanan yatırımları ve geleceğe dair yaptığı iş bağlantıları göz önünde bulundurulduğunda geleceğe dair yorumunuz nasıl olur? 

Burak Yılmaz 

CEVAP-Uzun vadede yükselen kanal içinde hareket eden Parsan, son olarak geçtiğimiz mayıs ayında en yüksek 19,13 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Düşüş geçtiğimiz ağustos ayına kadar devam ederken 20 Ağustos 2018 günü en düşük 12,60 TL’ye kadar indi. Sonrasında ise tekrar yönünü yukarı çevirdi ve geçen zaman diliminde mayıs ayında test etmiş olduğu zirve seviyelerine yaklaştı. Hisse 28 Eylül 2018 günü kapanışını 19,03 TL’den kapattı. Yüksek işlem hacmi hissenin teknik olarak 19,13 fiyat bölgesinde oluşan direnç seviyesini aşma olasılığını gündeme getiriyor. Bununla birlikte direnç bölgesini aşamaması halinde tekrar yönünü aşağı çevirmesi şaşırtmamalı. Şirketin 2018 altı aylık bilançosunda zarar açıklaması hissenin yukarı yönlü hareketinin devamına mani olacak bir durum. Gelirdeki artışa rağmen oluşan yüksek finansal giderler firmanın dönem sonunda zarar açıklamasında etkili oldu. Döviz kurundaki artış şirketin hem kısa hem de uzun vadeli borç yükünün artmasına yol açarken söz konusu durum bilanço üzerinde de ciddi bir yük oluşturuyor. Bu da ister istemez mevcut çıkışın direnç bölgesini ne oranda aşabileceği hususunda tereddütlerin oluşmasına yol açıyor. Bu şartlar altında daha fazla çıkma olasılığı karşısında düşme ihtimali ağırlık kazanacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ01 Ekim 2018 09:48

    anasını satayım hisse 6 TL den 19 TL leri gördü daha nasıl yükselecek dgate de 5 TL lden 18 TL yi gördü daha mı yükselsin.hayret birşey.