Ana SayfaPiyasaBilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler---

Bilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler

4 / 4
Bilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler
11 Aralık 2017 - 11:11 www.borsagundem.com

SON ÇEYREK ÖNGÖRÜLERİ

Son çeyrekte satışlarda teknoloji şirketlerinin ör^ plana çıktığını doğrulayan Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Ceren Bakçay, bunun nedeni olarak bu şirketlerin bakiye-sipariş usulü çalışmasını gösteriyor. Son çeyrekte tabloda yer alan Anadolu Isuzu ve Aselsan’a ek olarak Erdemir, Ford Otosan, Net Holding, Otokar, Ulusoy Elektrik ve Zorlu Enerji’den iyi sonuçlar bekleyen Bakçay, havayolu şirketlerinin de ciro ve kârlılıklarının yüksek geleceği tahmininde bulunuyor. Pegasus, TAV, THY için olumlu beklentisi olan Bakçay, “Bu şirketlerin genelinde satış gelirleri ağırlıklı yabancı para cinsinden olduğu için, TL’nin değer kaybettiği bu süreçte cirodaki artış ivmesi yüksek olacak” diyor.

Global Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk ise 2018’deki zamlar nedeniyle son çeyrekte otomotivde talebin, önceki yıllarda olduğu gibi yüksek olmasını bekliyor. Otomotiv gibi ihracat yapan şirketlerin TL’deki değer kayıplarından dolayı cirosunu artırmasını bekleyen Baştürk, tabloda da bulunan Aselsan gibi yıl sonunda mal teslimleri yüksek olan şirketlerden yine iyi performans bekliyor.

TEMETTÜ VERİMİ SUNAN ŞİRKETLER

*Yatırım kararlarında şirketlerin temettü politikaları da önemli bir kıstas. Listede yer alan Datagate ve indeks Bilgisayar yüksek temettü verimliliğiyle bir adım önde gösteriliyor. Ayrıca Aselsan, Logo Yazılım ve Emek Elektrik'in de temettü verimliliğinde öne çıktığı kaydediliyor.

*Aygaz, Aksa Enerji, Bolu Çimento, Emlak GYO, Enka inşaat, Erdemir, Koç Holding, Petkim, Soda Sanayi, TAV, Tofaş ve Tüpraş’ın 2018 için temettü verimi vaat eden şirketler arasında olduğu belirtiliyor. Arçelik, Doğuş Otomotiv, iş GYO, Otokar, Sabancı Holding, TürkTelekom ve Ülker Bisküvi ise düzenli temettü ödeyen şirketler olarak sıralanıyor. (Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • takunya rallisi mi11 Aralık 2017 23:04

    yahu atanan adamlar takunyalı. hakyol cemaatçisi. adam ne tenörden anlıyor. ne fizibiliteden. ne halka açık yatırımcının beklentisinden. adam atandığı 1 yılda mevlana geyik forumlarında gaziyor. master doktora edebiyatı yapıp twitter da geziniyor. yatırımcı ilişkileri yok. kimseye ulaşamıyorsun. bilançoları çalmışlar. kimse sorumluluk almıyor. neyin rallisini yapacak. takunya rallisi mi.

  • galip akar11 Aralık 2017 22:43

    KOZAA HAFTAYA RALLİ YAPACAK RALLİ.

  • takunyalı..11 Aralık 2017 19:52

    mevlana twitter geyikçisi yöneticiler KOZA da hala bilançoyu açıklayamadı. becerip yetiştirememiş takunyalılar.

  • GÜLHAN11 Aralık 2017 14:39

    bu hlkgyo hk bilgi verseniz yatırımcısı kan ağlıyor:((

  • Okie Dokie11 Aralık 2017 15:43

    Halk hisselerini alırken düşünecektiniz. Halk ister Halkbank yapar demiş atalarımız. Paranızın üzerine bir bardak soğuk su için iyi gelir.