Ana SayfaPiyasaBilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler---

Bilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler

3 / 4
Bilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler
11 Aralık 2017 - 11:11 www.borsagundem.com

20 ŞİRKET

Gündemin yoğun, beklentilerin risklere işaret ettiği bu dönemde hisse seçimleri ve bilanço beklentileri yatırımcılar için önemli hale gelmiş durumda. Üçüncü çeyrek bilançolarının tamamlanmasıyla dikkatler son çeyreğe ait finansal sonuçlara çevrildi. Biz de şirketlerin net satış rakamları üzerine bir araştırma yaptık.

2012-2016 dönemine ait verilere bakarak son çeyrekte şirketlerin yıllık satışlarının yüzde kaçını gerçekleştirdiğini belirledik. Beş yılın ortalamasına göre son çeyrek satış oranı en yüksek 20 şirketin listesini çıkardık. Tabloda, finans şirketlerine, holdinglere, yatırım şirketlerine yer vermedik.

ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER

Tabloda, Link Bilgisayar, Netaş Telekom, Escort Teknoloji, Kron Tele- kom, Logo Yazılım, Datagate Bilgisayar ve İndeks Bilgisayar olmak üzere ağırlığın teknoloji şirketlerinde olması dikkat çekiyor. Bu şirketlerin sipariş ve ihale usulüyle çalışması, teslimlerin ve ihalelerin de genelde son çeyrekte yapılması bunun en önemli nedeni olarak öne çıkıyor. Malın teslimatıyla alınan satış bedeli, son çeyrek bilançolarına direkt yansıyor. Tabloda yer alan Aselsan ve Emek Elektrik de bu tarz bir yapıyla işliyor ve son çeyrekte olumlu ayrışıyor. Tabloda gıda sektöründen Selçuk Gıda ve AVOD Gıda, tekstil sektöründen Diriteks ve Hatay Tekstil de var. Genelde son çeyrekte iç talepteki canlanmanın bu iki sektörü olumlu etkilediği belirtiliyor. Anadolu Isuzu ise yıl sonunda talebin yüksek gerçekleştiği otomotiv sektöründen bir şirket olarak listede bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • takunya rallisi mi11 Aralık 2017 23:04

    yahu atanan adamlar takunyalı. hakyol cemaatçisi. adam ne tenörden anlıyor. ne fizibiliteden. ne halka açık yatırımcının beklentisinden. adam atandığı 1 yılda mevlana geyik forumlarında gaziyor. master doktora edebiyatı yapıp twitter da geziniyor. yatırımcı ilişkileri yok. kimseye ulaşamıyorsun. bilançoları çalmışlar. kimse sorumluluk almıyor. neyin rallisini yapacak. takunya rallisi mi.

  • galip akar11 Aralık 2017 22:43

    KOZAA HAFTAYA RALLİ YAPACAK RALLİ.

  • takunyalı..11 Aralık 2017 19:52

    mevlana twitter geyikçisi yöneticiler KOZA da hala bilançoyu açıklayamadı. becerip yetiştirememiş takunyalılar.

  • GÜLHAN11 Aralık 2017 14:39

    bu hlkgyo hk bilgi verseniz yatırımcısı kan ağlıyor:((

  • Okie Dokie11 Aralık 2017 15:43

    Halk hisselerini alırken düşünecektiniz. Halk ister Halkbank yapar demiş atalarımız. Paranızın üzerine bir bardak soğuk su için iyi gelir.