Ana SayfaPiyasaBilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler---

Bilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler

2 / 4
Bilançosu son çeyrekte parlayacak şirketler
11 Aralık 2017 - 11:11 www.borsagundem.com

“DAHA KÖTÜ NE OLABİLİR?”

İş Yatırım analistleri, Wall Street’in rekorlar kırdığı kasım ayında MSCI Türkiye Endeksi’nin yüzde 10 gerileyerek açık ara en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke (GOÜ) endeksi olduğunu söylüyor. “Geçen hafta ise TL’den devlet iç borçlanma senetlerine, Euro-tahvillerden hisse senetlerine tüm varlık gruplarında GOÜ’lerin önüne geçtik” diyen İş Yatırım analistleri, piyasalardaki iyimserliğin arkasında ise bundan daha kötüsü olmaz düşüncesinin yattığını ifade ediyor. İş Yatırım analistleri, bu düşünceyi, “Enflasyonun son 14 yılın en yüksek seviyesine, reel kurun muhtemelen en düşük seviyeye gerilediği konjonktürde ‘Daha kötü ne olabilir?’ diyen piyasalar bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyor” diyerek açıklıyor.

ARALIK AYI BEKLENTİLERİ

Yurtiçi piyasaların aralık ayı gündeminin ABD’de Reza Zarrab’ın tanık olarak dinlendiği davaya ilişkin gelişmeler ve olası karar süreci olacağı belirtiliyor. BİST’in genelde aralık aylarında satıcılı seyrettiği ve ayı kayıplarla tamamladığı bilgisini veren Şeker Yatırım analistleri, bu yıl da bu eğilimin sürmesi olasılığını güçlü görüyor. Özellikle ABD’deki davayla ilgili açıklamalarla BİST’in ve TL varlıkların aralık ayında da negatif ayrışabileceğim kaydeden Şeker Yatırım analistleri, şöyle devam ediyor: “BİST’te satış baskısı var. Ancak üçüncü çeyreğe ilişkin güçlü büyüme beklentileri, BİST’in GOÜ piyasaları içinde tekrar yüksek iskontoyla işlem görmesi ve global risk alma iştahının devamı durumunda bu baskı momen tum kaybedebilir. Ay içinde tepki alınılan oluşabilir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • takunya rallisi mi11 Aralık 2017 23:04

    yahu atanan adamlar takunyalı. hakyol cemaatçisi. adam ne tenörden anlıyor. ne fizibiliteden. ne halka açık yatırımcının beklentisinden. adam atandığı 1 yılda mevlana geyik forumlarında gaziyor. master doktora edebiyatı yapıp twitter da geziniyor. yatırımcı ilişkileri yok. kimseye ulaşamıyorsun. bilançoları çalmışlar. kimse sorumluluk almıyor. neyin rallisini yapacak. takunya rallisi mi.

  • galip akar11 Aralık 2017 22:43

    KOZAA HAFTAYA RALLİ YAPACAK RALLİ.

  • takunyalı..11 Aralık 2017 19:52

    mevlana twitter geyikçisi yöneticiler KOZA da hala bilançoyu açıklayamadı. becerip yetiştirememiş takunyalılar.

  • GÜLHAN11 Aralık 2017 14:39

    bu hlkgyo hk bilgi verseniz yatırımcısı kan ağlıyor:((

  • Okie Dokie11 Aralık 2017 15:43

    Halk hisselerini alırken düşünecektiniz. Halk ister Halkbank yapar demiş atalarımız. Paranızın üzerine bir bardak soğuk su için iyi gelir.