Ana SayfaYatırımcı KöşesiPark Elektrik Madencilik ve TSKB sorusu---

Park Elektrik Madencilik ve TSKB sorusu

1 / 2
Park Elektrik Madencilik ve TSKB sorusu
01 Aralık 2021 - 09:49 www.borsagundem.com

DÜZENSİZ KÂRLILIĞA SAHİP

SORU - PRKME ihale alıyor mu? Hissede beklemeye değer mi?

Yasin

CEVAP - Borsada işlem gören hisselerin uzun vadede çıkışını sürdürebilmeleri gelir ve kârlılığın büyümesiyle yakından alakalıdır. Şirketler gelirlerinin aldıkları ihaleler ya da siparişlerle gerçekleştirebilirler. Faaliyet tarzlarına göre gelir kanalları farklılık gösterebilir. Asıl olan gelirde sürekliliği ve büyümeyi temin edebilmektir. Park Elektrik Madencilik’in geçmiş yıl finansal verileri incelendiğinde düzensiz bir kârlılığa sahip olduğu görülüyor. Bu da hissede uzun vadede istikrarlı bir çıkışı temin etme noktasında zorlanmasına yol açmakta. Şirket son olarak geçtiğimiz yıl kârını kayda değer oranda artırırken piyasanın genel olarak yükselmesinin de etkisiyle fiyatı yükseldi. Şubat 2021’de en yüksek 6,61 TL’ye kadar çıktı ve sonrasında geriledi. Son iki ayda dipten yaşanan çıkışla yönünü tekrar yukarı çevirmiş durumda. Mevcut fiyat seviyesinden daha da yukarı çıkabilmesi için gelir ve kârın düzenli şekilde büyüyebilmesi önemli. Açıklanan 2021’in dokuz aylık bilançosunda kârda yüzde 8,3 artış söz konusu. Güçlü ve istikrarlı bir çıkış için firmanın düzenli olarak kârını artırabilmesi önemli.


YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ01 Aralık 2021 21:02

    nerede 2,70 TL den düşüş ömründe bir defa bu fiyata ünlü süpekülatör cem okullu hisseye girdi buralara getirdi ve millete tüm hisse senetlerinde olduğu döşedi vessalam yaptı şimdi adam petkim % 12 bizim gibi kerizlerin sırtından aldı.bakalım orada ne zaman millete saracaktır.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ01 Aralık 2021 20:57

    kardeşim park elektriğe bir bulaşmayan pişman bir de benim gibi bulaşan pişman.4 yıl önce bir bulaşmiş idi iki sene anamdam emdiğim süt burnumdan geldi zar zor kafa kafa satana kadar iki sene sonra ak ile karayı seçtim.bir daha tövbeler tövsi yaptım.