Ana SayfaPiyasaÖzderici GYO ve Artı Yatırım sorusu---

Özderici GYO ve Artı Yatırım sorusu

1 / 2
Özderici GYO ve Artı Yatırım sorusu
21 Aralık 2016 - 08:40 www.borsagundem.com

DESTEK SEVİYELERİNDE

SORU- ÖZGYO milyon dolarlık daire satıyor. 2 yıldan beri hep zarardayız. Biz kimseye güvenmeyecek miyiz? Neden kafalar hep başka şeye çalışıyor? 

Altınay Dursun 

CEVAP-Özderici GYO, düzeltilmiş verilere göre 2010 yılında en yüksek 1,73 TL’yi test etti ve sonrasında geriledi. Hisse, 2012 yılından bu yana yükselen bir trend içinde hareket etmekte. Ancak hissenin fiyat seyri dolar bazlı verilerle takip edildiğinde 2010 yılından bu yana arada yukarı çıkışları olsa da düşen bir eğilimde bulunuyor. Bu itibarla Özderici GYO yatırımcısının uzun vadede reel olarak kazandığını söylemek zor. TL bazlı verilere göre hâlâ Haziran 2010’daki seviyenin gerisinde bulunuyor. Hisse, 20 Aralık 2016 günü kapanışını 1,15 TL’den gerçekleştirdi. Son iki yıldır kârını artıran firmanın açıkladığı dokuz aylık bilançosuna göre ise kârda düşüş söz konusu. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da düşen bir kârlılık ile karşı karşıya kalacağız. 

Bir firmanın satışlarının milyon doları bulması kuşkusuz tek başına hissenin çıkması için yeterli değil. Neticede gerçekleşen satış gelirini ve kârlılığı şirketin sermaye yapısı ve ticari hacmiyle birlikte değerlendirmek gerekir. Diğer taraftan bahse konu şirket eğer gayrimenkul yatırım ortaklığı ise hissenin çıkma olasılığı daha da zorlaşabilmektedir. Bunun ana nedeni ise yatırımcıların sektöre oldukça temkinli duruş sergilemeleri ile alakalıdır. Mesafeli yaklaşım genel olarak sektörde yer alan firmalara ait hisselerin değer artışının minimum seviyede kalmasıyla ilgili. Özderici GYO’da bundan ister istemez etkileniyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatı teknik olarak destek seviyelerinde bulunuyor. Daha güçlü bir satış dalgası gelmemesi halinde mevcut seviyelerden aşağıya inmesi beklenmemeli. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir21 Aralık 2016 15:05

    tamam bunlar merdiven altı şirketler **peki yapı kredideki 3 gündür süren anormal hisse çöküşü neden acaBA..önemli bir sebebi var biz bilmiyoruz açıklamada yok..yapı krediyi izleyin*neler oluyor