Ana SayfaYatırımcı KöşesiOyak Çimento ve Ege Profil sorusu---

Oyak Çimento ve Ege Profil sorusu

1 / 2
Oyak Çimento ve Ege Profil sorusu
29 Haziran 2022 - 08:21 www.borsagundem.com

BEDELSİZ POTANSİYELİ ARTTI

SORU- Oyak Çimento’nun geçmişte dağıttığı kâr paylarını öğrenebilir miyim? Özellikle 1989'da kar payı dağıtıp dağıtmadığını öğrenebilir miyim?

Hüdaver Eriş

CEVAP- Mardin Çimento 2020 yılında unvanını Oyak Çimento olarak değiştirirken Adana Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento ve Bolu Çimento’yu da bünyesine dahil ederek daha güçlü bir firma konumuna çıktı. Dört çimento firmasının eski unvanı ile Mardin Çimento yeni unvanı ile Oyak Çimento’nun bünyesi altında toplanması nedeniyle değerlendirmede bulunurken bu ayrıntıyı atlamamakta yarar var. Aksi taktirde yanlış sonuçlara varılma ihtimali gündeme gelebilecektir. Ocak 1988’de borsaya gelen Oyak Çimento ilk nakit temettü ödemesini 1991 yılında yatırımcısıyla paylaştı. Şirket geçen süre zarfında 29 defa nakit temettü ödemesinde bulundu. Aynı süre zarfında sekiz defa bedelli sermaye artırımına giderken 18 defa da bedelsiz sermaye artırımı yaptı. Şirket 2020 yılından bu yana ne bedelsiz sermaye artırımı ne de nakit temettü ödemesi yapıyor. Firma, geçen iki yılda kârını artırdı. Son açıkladığı 2022 üç aylık bilançosunda da kârdaki artış sürüyor. Bu durum firmanın bedelsiz verme potansiyelini güçlendirmekte. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatında son üç ayda kayda değer bir artış yaşanmakta. Mart 2022’de en düşük 7,12 TL’ye kadar inerken 7 Haziran 2022 günü 13,95 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde de 12,04 TL seviyelerinde bulunuyor. Alıcı ilgisinin sürmesi hissedeki çıkışın devam etmesine olanak verecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK29 Haziran 2022 10:27

    gecen sene ucuz diye haziran ayında 7,07 TL den aldım hisseyi bilerek grup düşürdü belli süre aralık ayına kadar 6 TL lerde süründürdü mart ayında bir tek yükseltildi.asla almam.