Ana SayfaŞirket HaberleriOsmanlı Yatırım’dan hisse, VİOP ve FX’de kazandıran emirler---

Osmanlı Yatırım’dan hisse, VİOP ve FX’de kazandıran emirler

6 / 6
Osmanlı Yatırım’dan hisse, VİOP ve FX’de kazandıran emirler
26 Mart 2019 - 08:25 www.borsagundem.com

“PORTFÖY YATIRIMLARIN %10-20 BANDINDA OLACAK ŞEKİLDE DÖVİZ VARLIKLARINA YATIRIM YAPILABİLİR”

-Önümüzdeki yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Dolar ve euro’daki seçim öncesi ve sonrası beklentiniz nedir?

Gökşin Kocakaya: Seçimlerden ziyade genel trende bakacak olursak, önce ECB sonra FED tarafında gelişmekte olan piyasalara fon akışını pozitif etkileyecek gelişmeler var. Bunlar Türkiye piyasalarını da destekler nitelikte. Her ne kadar zaman zaman dalgalanmalar olsa da TL faizlerdeki yüksek getiri nedeniyle döviz yatırımını orta vadede çok cazip bulmuyoruz. Ama portföy dağılımında dengeleyici etkisi olması nedeni ile portföy yatırımların %10-20 bandında olacak şekilde döviz varlıklarına yatırım yapılabilir.

-Borsada seçime kadar öngörünüz nedir? Yatırımcı bu seçim ortamında hangi sektöre ve hisselere yönelmeli?

Gökşin Kocakaya: Borsa tarafında değerlemeler hala çok düşük, yabancı yatırımcılar şu ana kadar alım tarafındaydı. Seçim sonrası da bu trendde majör değişiklik olmasını beklemiyoruz. Tabi ki düzeltmeler olacaktır. Bankacılık sektörü ağırlıklı olmak üzere, hava yolları ve demir çelik sektörlerini önerebiliriz. Normal risk seviyesinde olan yatırımcılara, fiyat oynaklığına rağmen, temettü ile beraber yüksek getiri sağlaması nedeniyle, toplam finansal yatırımlarının %10-%15’i ile hisse ve hisse endekslerine yatırım yapmalarını öneriyoruz. Hisse senedi yatırımları için ayrılan yatırımın da en az 10 hisseye veya endekse dağıtılmasını tavsiye etmekteyiz.

-Yatırımcılar için bir sepet yapar mısınız? (hisse, dolar, euro, altın, mevduat, tahvil, bono)

Gökşin Kocakaya: %65 TL mevduat/TL Bono (değişken veya kısa vadeli özel sektör tahvillerinden bir sepet yapılabilir)

 %15 Hisse Senedi

 %20 Döviz

-Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Gökşin Kocakaya:Finans piyasalarındaki kariyerime 2010 yılında hazindede başladım. Lisans derecemi Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik fakültesinden aldım. Yüksek lisans derecemi yine Boğaziçi Üniverstesi’nde Ekonomi ve Finans alanında tamamladım. SPK lisansımın yanında aynı zamanda CFA adayıyım.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)