Ana SayfaHisse Öneri ListesiAracı kurumlardan 35 hisse önerisi---

Aracı kurumlardan 35 hisse önerisi

3 / 9
Aracı kurumlardan 35 hisse önerisi
21 Ocak 2019 - 13:47 www.borsagundem.com

GÜNCELLEMELER GELİYOR

Borsadaki toparlanma eğiliminin de etkisiyle aracı kurumlar model portföylerinde değerlemelere bağlı olarak güncellemelere gidiyor. Ak Yatırım, hisse portföyünü güncelleyen kurumlar arasında. Mavi Giyim'i ve Vakıfbank'ı en çok beğendiği hisseler arasına ekleyen Ak Yatırım, Kordsa, BİM ve YKB'yi bu listeden çıkardı. 

Yatırım Finansman ise Erdemir'i ve Enka İnşaat'ı model portföyünden çıkardı, Otokar'ı, Koza Altın'ı ve Tüpraş'ı portföyüne ekledi. Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, küresel ekonomik risklerin Erdemir'in 2019 kâr görünümüne yönelik riskleri artırdığını söylüyor. Gök, kâr marjlarının üçüncü çeyrekte 220 dolar/ tonda zirve yapmasının ardından 2019'da 150 dolar/tonun altına gelebileceğini tahmin ediyor. Gök, Enka'yı ise model portföyde kaldığı sürede BİST-100'e göre göreceli performansının yüzde -16'ya ulaşmasıyla zarar kes mekanizmasını uygulayarak portföyden çıkardıklarını aktarıyor. 

Serhan Gök, Koza Altın, Otokar ve Tüpraş için ise şu değerlendirmelerde bulunuyor: "Koza Altın, 2018'de BİST-100'e karşı relatif olarak yüzde 66'lık getiri sağladı. 2019 tahminleri üzerinden de FD/FVAÖK ve F/K olarak benzerlerine göre yüzde 45 ve yüzde 65 gibi yüksek iskontolarla işlem görüyor. 2,5 milyar TL'lik net nakit pozisyonu da bilançoyu güçlü kılıyor. Otokar'ın 12 aylık sonuçlarının artan askeri araç teslimatlarıyla kuvvetli gelmesini, bunun hisse performansını desteklemesini bekliyoruz. Otokar'ın satışları içinde ihracatın payı son beş yılda ortalama yüzde 24 iken, bu oranın gelecek beş yılda ortalama yüzde 75'e çıkmasını öngörüyoruz. Tüpraş'ı ise zayıf performansı sonrası olumsuzlukların büyük ölçüde fiyata yansıdığı düşüncesiyle model portföyümüze ekledik."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)